Atatürk’ün Sinop’a gelişi….

Keşke dün, yani 15 Eylül günü,tıpkı 83 yıl önce olduğu gibi, Atatürk Sinop’a gelseydi…..

Ne olur du?….Hayal gücünüzü kullanın, neler yapabileceğini düşünün..Eminim çok farklı düşünceler geçiyordur aklınızdan….Ahhh ahhh, neler neler….

Dün hava çok çok sıcaktı Sinop’ta.Minik folklorcular yerlerini almış,okulları temsilen, bayrak taşıyan çocuklarla birlikte, renkli bir görüntü vardı parta.Halktanda katılım vardı. Önce tekneler bir geçiş yaptılar Atatürk Parkının önünde,sonra da bir tekneden, Atatürk’ün Sinop’a geliş fotoğrafını ve Türk bayrağını, talebeler karaya çıkardı.

Bir kız öğrenci,bayrağımızı öperek Valimize  verdi,valimizde öperek tekrar yerine koydu. Güzel bir tabloydu. Sonra geçiş töreni oldu,çelenk koymaya valilik önüne gitmişler, ben devamında gidemedim.

blankblankblank

Atatürk büstünün önünde konuşma yapılır, şiirler okunur diye düşündüm ama yapılmadı, belki de çelenk koyduktan sonra hükümet binası önünde yapmışlardır, bilmiyorum..

blankDr.Rıza Nur Kütüphanesi nden arkadaşlarda, Atatürk’le ilgili kitapları sergilemişlerdi.

Geçen gün bianelin bir toplantısında eski Sinop’lulardan, Arsan Ağbi anlatıyordu.Akrabalarından da isimler saydı hatta, Sinop’ta kadınlar, Şehir Kulübünün önünde çarşaf çıkarma töreni yapmışlar.Evlerinde pardesü ve eşarplarını başlarına örtmüşler,üstlerinede çarşaflarını geçirip,Şehir Kulübü’nün önüne gelmişler.Sonrada orada çarşaflarını çıkarıp atmışlar. Düşünün yıl 1928 li 30 yıllar…..

Ben yazımı burada kesiyorum.Siz daha düşünebilirsiniz…

Görüşürüz…

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.