Bir Günlük Müze….Sinop Bienali..

17 Eylülde açılan Bir günlük Müze’ye, bugün gittik en nihayet. 17 Kasım’a kadarda açık.Eski Sinop Cezaevinde sergileniyor.

Sinop’luların eskilerden günümüze gelmiş, resimleri,ev eşyaları,anıları sanki bir bohçanın içinde gelmiş ve açılıvermiş cezaevinin bir kovuşunda. Bir Sinop’lu olarak eski resimlere, kaplara, el yapımı eşyalara,örtülere,teknelere baktıkça,özlem duymadan yapamadık. Bu arada görsel olarak,Sinop’u anlattırmışlar,mesela Günsel Diri, eski Amerikan Üssünden bahsetmiş. İngilizce anlatmış, Türkçe alt yazı geçiyor ekranda ,istersenizde kulaklık takıp İngilizce dinleyebiliyorsunuz.Romantik İsmail,Almança anlatmış,nokul tarifleri ve resimleride var.

Bu arada ikinci kata çıkmadan hemen girişte, bir sinevizyon gösterisi izleyebilirsiniz.

 

blankblankblankblankblankblankblank

Yine 2. Katta çoçukların yaptığı oyuncaklardan bir köşe var. Eski koltuklar, kitaplar, eski eşyaların resimleri…Bunları getirenlerin isimleri ve kısaca anılarıda kağıtlara not edilmiş.Hem inceliyor,hem de kısa kısa notları okuyorsunuz.

Çıkışta da nasıl bir Sinop görmek isterseniz veya ne hayal ediyorsanız bir not yazıyor,Geleceği Biriktirmek adına kutuya atıyorsunuz…

Ne güzel…. Sinop’lu ve Sinop dışından gelen birçok sanatçı ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturulan bu fâliyetler, Sinop’a birçok değer kazandıracak ve eminim geleçekte yeni nesile bırakacağımız güzel şeyler olacaktır.

Emeği geçen herkese  sonsuz TEŞEKKÜRLER… İyi ki varsınız…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.