Anneler Hep En İyisini İster…Cam Patikler….

  Çalışan anne olunca, çocuğunuzu daima taze yiyeceklerle beslemek kolay olmuyor. Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde beslenmenin önemi de tartışılmaz.

ABD’de yapılan bir araştırmada, çalışan annelerin çocuklarının aşırı kilolu veya obez olma riskinin, çalışmayan annelerin çocuklarına göre daha fazlaymış. Çalışan annelerin en büyük sorunu, iş yoğunluğu sebebiyle, çocuklarına yeterince zaman ayıramamaları… Bu sorun ailelerin beslenme alışkanlıklarını da olumsuz yönde etkiliyor. Kısıtlı zaman aralığı çalışan anneleri, hazır gıdalara yönlendiriyor. Çocukların fiziksel aktiviteden daha çok, zamanlarını tv ve bilgisayar oyunlarında geçirmesi de ayrı bir etken. Bilim insanları hayatı kolaylaştıran bir kaç öneri de bulunmuşlar. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.

* Mutfak alışverişlerinizi yorgun argın işten çıktıktan sonra değil, izin günlerinizde haftalık olarak yapın.

* Hafta ortası çocuğunuzla birlikte kolayca yapabileceğiniz bir haftalık yemek listesi hazırlayın.

* Mutfağınızda, hazırlama ve pişirme sürelerini kısaltan mutfak aletleri ( zaman ayarlı düdüklü tencereler, mutfak robotları vs. ) mutlaka bulunsun. Bu araçlar, sağlıklı yemekler hazırlarken   size çok yardımcı olacaktır.

* Hafta sonu boş bir vaktinizde buzdolabınızı küçük poşetler halinde pişmeye hazır sebze, meyve ve bakliyatlar ile doldurun. Buzdolabında besin değerlerini koruyacak olan bu gıdalar iş çıkışı çok işinize yarayacaktır.

* Çocuğunuzla mutfakta geçireceğiniz birlikteliğin çok değerli ve keyifli olduğunu da unutmayın.

Zamansızlıktan dolayı çocuğunuza her biri ortalama 600 kalori olan 5 gr. yağ içeren fast food yedirmek yerine haftalık listenizle ‘ ne pişireceğim sorusu yerine hem sağlıklı  yemekler pişireceksiniz hem de ev ekonomisine katkıda bulunacaksınız.’  Ben denedim ve rahat ettim. Size de tavsiye ederim, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Şimdiden kolay gelsin.

Sevgiyle kalın…

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.