Ahh Anılar……

Günlerde iyice kısaldı. Bir bakıyorum sabah olmuş, bir bakıyorum ardından akşam. Yani nasıl da çabuk geçiyor günler. Erkenden akşam oluveriyor. Geceyi aslında karanlık olduğu için sevmiyorum. Ama bir yandan da geceleyin, evde şöyle ayaklarımı uzatıp dinlenmeyi çok seviyorum…

Aklıma ne geldi. 2011 yılında,prontotour ‘la Norveç’e gitmiştim.(Senenin 6 ayı gece, 6 ayı gündüz).Gittiğimizde haziran ayıydı. Gece olmuyordu,  1.30 gibi hava hafif kararıyor, birkaç saat sonra da tamamen gündüz oluyordu. Hatta geminin perdeleri içeri güneş girmesin diye özel yapılmıştı.

Düşüne biliyor musunuz, 6 ay karanlıkta kaldığınızı..Ayy Allah korusun.Bizim gittiğimizde hep gündüzdü de içim kararmadı.)))Birden özledim o seyahatimi. Çok güzel geçmişti çoook.

Son 2 seyahatimiz hariç (kendimiz gitmiştik), diğer gezilerimizi hep prontotour’la yaptık. İlk olarak prontotour seçmiştik ve o hep öyle devam etti. Hatta Norveç turunda ki tur rehberimiz, Muhteşem Yüzyıl’da  oynayan oyunculardan  Fehmi Bey’di. Çok yakışıklı, kibar bir rehberdi. Güzel bir gezi olmuştu.

Daha sonra İspanya Tur’una gittik, bu defa da tur rehberimiz Verda Hanım’dı. Hani derler ya erkek gibi kadın. Öyleydi, tuttuğunu koparan cins den. Çok güven verici. Hoş bir seyahat olmuştu bizim için.

Aslında, prontotour ’la ilk tanışmamız Prag seyahatinde gerçekleşmişti, tesadüfen bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanışmıştım bu turla,  daha sonra da devam etti beraberliğimiz. O turda da Rıza Bey rehberlik etmişti bize. Acayip güzel tarih bilgisi vardı. Durmadan usanmadan anlatmıştı bize, tarihi yerleri, sarayları..

Birden bire eskiye gittim..))))Canım yine bir yerlere gitmek istiyor anlaşılan.)))

Siz siz olun, seyahatiniz için bir tur seçecekseniz kesinlikle güvenilir olmasına dikkat edin. Güven öyle bir duygu ki, sanki küçük bir çocuğun,  annesinin elini tuttuğunda ki duygu gibi. Turla gittiğimde, şahsen ben çok rahat ediyorum. Sorunsuz, mesuliyetsiz, etrafı rahatlıkla izliyor ve geziyorsunuz, emin ellerde olduğunuzu hissetmek, o seyahati daha zevkli kılıyor.

Eski günleri şimdi özlemle anarken prontotour’a da teşekkür etmek geldi içimden…Teşekkürler, iyi ki varsın prontotour  ..)))

Şu kısa,soğuk kış günlerinde, güzel seyahatlerimi anımsamak içimi ısıttı..

Sinop’tan hepinize sımsıcacık sevgilerimi yolluyorum. Yolunuz açık olsun…

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.