EROİNLE  DANS.. Canan Tan

İlk baskısı 2005 de yapılmış, devamlıda kitapçılarda ve hatta sanıyorum kütüphanede bile gördüm. Ama isminde eroin geçiyor diye içimden almak gelmedi. Ürktüm biraz. Taaki arkadaşım okumuş ve çok beğendiğini söyleyene kadar. Ondan  ödünç aldım ve gerçekten çok güzelmiş 3 günde,398 sayfayı okuyup bitirdim.

Eylül varlıklı bir ailenin kızı. Annesi avukat, babası psikiyatr. İzmirde kolleji bitirdikten sonra  Boğaziçi Üniversitesini kazanıyor. Ve yurtta yer buluyor.

İlk gittiğinde, oda arkadaşı Dünya ile tanışıyor. Aralarında zamanla arkadaşlıktan da öte bir dostluk oluşuyor. Dünya’nın hayat hikayesi onu daha çok yaklaştırıyor kendisine. Ama maalesef Dünya, yaşadıkları olaylar karşısında  kötü alışkanlıkları olan biri.  Sigara, alkol, uyuşturucu. Geçmişte geçirdiği bir kırizinde hastanede tedavi görüyor ve orada Emreyle tanışıyor. Emre zengin bir ailenin, sorunlu çocuğu. Dünya ile nişanlanıyor ve her ikisi de zor duruma düştüklerinde uyuşturucu almayı  sürdürüyorlar.

Eylül  onu bu alışkanlıklarından vaz geçirmeğe çalışıyor. Ama bir şekilde kendisini onların içinde buluyor. Her içişinde bir defadan bir şey olmaz, beni yenemez,ben de bağımlılık yapmaz diyor. Ama, Dünya tarafında yaşanan olaylar onu da ister istemez içine çekiyor.. Arkadaş hatırına yapılan bir çok fedakarlık, sonunda, onu da dibe vuruyor.…

Eroinle dans edilmeyeceğini fark ettiğinde ise, iş işten çoktan geçmişti…

Sonu ne mi oldu dersiniz????Yazmayacağım. Okuyun, çok güzel ders çıkarılabilecek bir kitap. Son bölümünü ağlayarak okudum…

Çok etkilendim, tavsiye ederim.

İyi akşamlar.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.