TİP 2 DİYABET VE OBEZİTE KONFERANSI & Dizdaroğlu Köyü Ziyareti

Sıcak bir akşamdan hepinize merhaba…

Sinop çok sıcak gerçekten ve denizinde en sıcak günlerini yaşıyoruz. Bugün tabir yerindeyse hamam gibiydi.  Çok şükür deniz anasıda yoktu, rahat yüzdük. Hele bir ara güneş gitti yağmur yağacak gibi oldu, daha da güzel oldu deniz. Tabi o eski kalabalıklığı da yok, sahiller boştu. Bayramda dolar sanırım.

sinopsinop

Yarında (25-28 Ağustos)Karakum tesislerinin orada, geçen senede yapılan 4.Uluslararası Motosiklet Festivali var. Geçen sene gitmiştik çok eğlenceliydi, bakalım bu sene nasıl olacak. Bu akşamdan gelmeye başladı motosikletler.

Geçen gün canımız sıkıldı, aniden karar verip arkadaşımızı Dizdaroğlu Köyünde ziyarete gittik. Ahh ahh köy havası da bir başka güzel. Nasıl sessizlik ve huzur vardı. Sadece kuş cıvıltıları, arada köpek havlamaları da oluyordu tabii. Sonra ilerleyen dakikalarda davul zurna ve ardından da silah sesleri gelince ortamın büyüsü bozuldu. Ya ne anlıyorlar şu silah atmaktan. Nefret ediyorum silahlardan.

dizdaroğlu köyüdizdaroğlu köyü

Sonra incir yedik. Ya o nasıl incirdi tanrım, süper tatlıydı. Olmaya başlamış incirler, ee artık eylül geldi.

Yaa gerçekten ne zaman ve nasıl eylül geldi anlamadım. Daha doğrusu yaz ne zaman geçti? Daha ne çok yapacak hayallerimiz vardı, yok anacığım hiçbirini gerçekleştiremedik. Yaa yürüyüş bile yapamadık. Her akşam yürüdüğümüz o akşamları çok özledim.

TİP 2 DİYABET VE OBEZİTE KONFERANSI bugün saat 18.00 de Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Bilgilenelim diye bizde arkadaşımla gittik, tahminimin üzerinde kalabalık vardı.

Op. Dr. Kerim Güzel

Sinop Belediyesi ve Samsun Büyük Anadolu hastanesi işbirliğinde gerçekleşen, konferans, Tip 2 Diyabet ve Obezite ile ilgiliydi. Genel cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op.Dr.Kerim GÜZEL, şeker hastalığını  kısaca anlatıp, Tip 2 Diyabet ve Obezite cerrahisi ameliyatlarının Laparoskopik ( kapalı ) yöntemle yapıldığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Ve biz ilk kez şeker hastalığınında, hastanın durumuna göre ameliyatla düzelebileceğini öğrendik(%86-95).Eğer ölçümlerde şekeriniz 126 ve üstü çıkarsa kesin şeker hastası oluyorsunuz diyor doktor. Önce kilo vermeniz gerekiyor, egzersiz, yürüyüş şart.

Bugün kura ile belirlenen 5 dinleyiciye de,  check-up hediye edildi. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi ve Sinop Belediyesinin katkılarıyla. Vallahi bu uygulamalar çok hoşuma gitti. Bir önemli konu daha, Sinop’ta  Meydan Kapı, Nalbant Sokakta bulunan meydan kahvesinin önünden de her Salı ve Cuma Samsun’a araba kalkıyor ve sizi o hastaneye bedava götürüp, akşam 17.00 de de geri getiriyor. Orada 23tl ye muayene oluyorsunuz . Hatta bunun için telefon numarası da verdiler. Daha detaylı bilgiyi Sinop Belediyesinin Halkla İlişkiler bölümünden alabilirsiniz.

Ben böyle bir çalışma için, her iki kuruma da teşekkür ediyorum.

Bugün kayınpederimi biraz dışarı çıkardık, yürümekte zorlansa da (Ki evde 18 saat yürüyor) dışarıda yürümek zor geldi, bizde arabayla Yalı Kahvesine götürdük. Orada meslektaşlarını görünce çok sevindim. Hepsine de tanıdığını söyledi.Kim bilir belkide tanımıştır. Allah sağlık sıhhat versin, buna da şükürler olsun.

suphi cabacı2016-08-24 12.10.41 2016-08-24 12.12.30

Sizlere de sağlıklı günler dilerim. Şimdilik iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.