U2

U2 360 TURU…İ.Ebru Gürsoy’dan…..


U2 – With Or Without You
Yükleyen UniversalMusicUK. – DiÄ�er müzik videolarına göz atın.

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Pazartesi, kuzen Gökçe ile birlikte İstanbul’daydık. Çünkü U2 konserine biletimiz vardı! İki hafta kadar önce kardeşim Ediz ve eşi Almıla, bana ve Gökçe’ye U2 konserine birlikte gitmeyi teklif ettiklerinde, büyük bir heyecana kapılmıştım. Çünkü U2 liseden beri dinlemekten büyük zevk aldığım bir rock grubuydu. Ayrıca Türkiye’ye ilk kez geliyorlardı, hem de hiç görülmemiş bir sahne performansıyla.

Gündüz İstanbul’da akşamki konseri hayal ederek gezdik. Konser, İstanbul Atatürk Stadyum’unda verilecekti. Saat 21:00’e yaklaşırken stadyuma giden bütün yollar tıkanmıştı. Snow Patrol, U2’dan önce çıkacak olan alt gruptu. Stadyuma yaklaştığımız sırada Snow Patrol performansına başlamıştı bile.

Tribünümüze geldiğimizde muhteşem bir ışık gösterisi ve Snow Patrol’un harika performansıyla karşılaştık. Aman Tanrım!!! Bu neydi? Ay üssü Alfa!!! Bu sahnenin yapımında tam 600 kişi çalışmıştı. Bir hafta kadar bir sürede bu muhteşem sahneyi inşa etmişlerdi. Fotoğrafta da göreceğiniz gibi, dev bir silindir video sistemi ile birbirine bağlanmış LED paneller ve 64 metreye yükselen sahne etrafında dönen metal köprü sistemi beni büyülemeye yetmişti.
blankblankU2

2009 yılında çıkan “No Line On The Horizon” adlı albumununden çok az şarkıyı ezbere biliyordum. Fakat diğer şarkılarını özellikle “One”, “With or Without You”, “Where the Streets have No Name”, “I Still Haven’t Found What I am Looking For”, “Time”, “Pride”, “Tomorrow”, “Sweetest Thing” en favorilerimdi.

Bulunduğumuz tribünün altındaki bir geçitten, Bono ve ekibi birden ortaya çıktılar. İzleyiciler büyük bir alkış kopardı. Ne kadar havalı bir şekilde sahneye yürüyorlardı!!!! Bono’yu görüyordum. Lise yıllarımda dinlerken, hayaller kurmama yardım eden şarkıları söyleyen adam, siyah deri pantolon ve ceket giymişti. Gözünde de klasik Bono gözlüğü vardı.

“New Year’s Day” ile açılışı yaptılar. Bu nasıl bir konserdi? Platformdaki ışık gösterileri, insanların başını döndürmeye yeterdi. Hem müzik ziyafeti, hem de görsel şölen!!! Kendimi o kadar şanslı hissediyordum ki, en sevdiğim rock grubu karşımdaydı. Tribünüm de çok iyi bir yerdeydi.

1976 yılında Dublin’de biraya gelen ve daha ortaokula giden U2 ekibi, şimdiye kadar tam 12 tane studyo albumü çıkartmıştı. 22 tane Grammy ödülü almış ve 150 milyonu aşan bir satış yapmıştı. ‘Rolling Stone’ dergisi “Tüm Zamanların En İyi Sanatçıları” listesinde, U2 22inci sıradaydı. Şarkılarında her zaman politik mesajlar veren U2, bu konserde de Amerika’ya da, İsrail’e de atıflarda bulundu.

Zülfü Livaneli’nin Bono tarafından sahneye çağırılması ve birlikte şarkı söylemeleri bütün herkesi şaşkına çevirmişti. İki harika sanatçı bir aradaydı. Zülfü Livaneli “Yiğidim, Aslanım” şarkısını seyirci ile birlikte söyledi.

Şimdi Gökçe’nin gözünden U2 konserine bakalım.

“Konsere gitmek beni çok heyecanlandırıyordu, çünkü dünyaca popüler bir grubu izleme fırsatı yakalamıştım. Aslında gitme amacımda buydu. Toplasan 2-3 şarkısını zor biliyordum belki, fakat insanın ayağına kadar gelmiş bu fırsatı kaçırmak rock müziği sevenlere hiç yakışmazdı ki konser de benim gibilere hitap ediyordu bir bakıma. Benim gibi derken, amacı klasik U2 şarkıları dinlemek değil, çok konuşulan platformu görmek ve Bono performansını izlemek isteyen kesimden bahsediyorum. Neyse ki Ankara-İstanbul yolculuğunu göze almamıza değmişti konser. Güzel bir performanstan sonra insanlarda şu soru oluştu; ‘Bundan sonra ki konserler bana basit gelecek.’ Ben buna katılmıyorum, çünkü U2 şarkılarını bilen sayısı, Metallica şarkıları bilen sayısının kat kat altında ve onlar da bu konsere gelenlerin hepsinin kendi has hayranları olmayacaklarının farkındaydı. Bu yüzden de aylar öncesinden sahne reklamı yapılmıştı ve insanların dikkatini çekmeyi de başarmıştı. Her ne olursa olsun U2 dinlenmeye ve özellikle izlenmeye değerdi.”

Sevgili Okurlar! Bu yaz benim için muhteşem geçti. Size ilerleyen yazılarımda bundan illaki bahsedeceğim. Yaz tatilimi bu şekilde, yani U2 konseriyle noktalamak, benim için pastanın üstündeki kremayı yemek gibi bir lezzetti.

Size tavsiyem şu olabilir, lütfen ayağınıza gelen fırsatları iyi değerlendirin. Biraz da fırsatı siz oluşturun. Zaman geriye dönmeyeceğine göre, siz zamanla hareket edin. Geriye baktığınızda “İyi ki de yapmışım” deyin lütfen.

İrem Ebru Gürsoy

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

2 Yorum

  1. blank

    Ebru bütün detayı yazmışsın bize yorumluk bişey kalmamış.Birçok büyük grubun konserine gittim ama böyle güzel sahne görmedim.Bu konser uzun yıllar konuşulacak gibi geliyor.

  2. blank

    umarım bir daha gelirler ve bizde gitme şansı buluruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.