GAZİ VE LATİFE..İSMET BOZDAĞ..

İyi akşamlar.Ne zamandır size en son okuyup bitirdiğim kitaptan ve yeni başladığımdan, söz edeceğim ama bir türlü kısmet olmadı.Ta ki şimdiye kadar. Bu akşamda havanın azizliğine uğrayınca haydi Nilgün oturda yaz artık düşüncelerini dedim.
Tam yürüyüşe hazırlandım çıkacağım,arkadaşım aradı, yağmur başladı diye. Baktım yağıyor, bizde iptal ettik şimdilik.Bakarsın diner yine çıkarız,bizim işimiz belli olmaz.))))
Pazar günü Kürşat Başarın, ‘’Başucumda Müzik’’ romanını bitirdim.Ama nasıl okudum anlatamam.Her bulduğum fırsatta elimdeydi,bazen yataktan çıkmadım okuyayım diye,bazende balık tutmadım teknede, bitireyim diye.Güzeldi.Düşündürücüydü.Kime kızacağımı veya acıyacağımıda bilemedim.Tek takdir ettiğim, kızın ikili bir ilişkiyi yaşamayı, evliyken hazmedemeyip ,kocasına doğruyu söyleyip ayrılması oldu.Onu seven adamda(aşığı),aynı yürekliliği gösteremeyip, ne işini riske attı,ne ailesini.Nasıl sevgiydi.Acaba çocuklar küçük diyemi ayrılmamıştı eşinden ,yoksa konumunu riske atmamak içinmi?. Bir süre düşündüm roman bittiğinde,kim bilir bu durumda olan kaç aile vardı toplumumuzda.Bir bayan olarak seven bir kadını mı düşünmeliydim,yoksa evli bir bayan olarak adamın eşini mi?Kadın niye erkeğini başkasıyla paylaşmaya devam ediyordu.Ekonomik sebepten mi,hala sevdiğinden mi,adamın bulunduğu konumu sevdiğinden mi?.Sahi, kadın neden paylaşmaya devam eder böyle bir olayı, gerçek yaşamda da?.Bu soruyu çevremde de bu tür olaylara rastlayınca çok sordum kendime,neden diye?Tam da cevabını bulamadım.Ya da çok çeşitli cevaplar çıktı karşıma.Aslında biliyormusunuz,bu konuyu,bu olayı bire bir yaşayan kişilerle konuşmak, araştırmak çok isterdim.Ne çok sorum olurdu onalara soracak.
Kitap bitti.Hemen aynı gün,İsmet Bozdağ’ın,’’Gazi ve Latife ‘’kitabına başladım.Daha önce Nezihe Araz’ın yazdığı,’’Mustafa Kemal’le 1000 gün Latife’’kitabını okumuş ve çok etkilenmiştim.Bu okuduğumda ona çok yakın,ama daha 100 sayfa kadar okuyabildim.
Şu sıralar çok mutluyum,kitap okuma alışkanlığımı yeniden kazandım diye.
Bu arada web sitemde köşe yazarlığı yapan arkadaşım H.Çiçeksever’de, bana bir link yollamış,kitaplar hakkındaki kısa özetler ve tanıtımlar var.Bende sizinle bu linki paylaşacağım ,kitap seçiminde faydası olur belki.
Hava yağışlı olunca kitap okumasıda güzel oluyor, çekiliyorsunuz bir köşeye alıyorsunuz üstünüze bir battaniye ve okuyorsunuz kitabınızı.)))Battaniye değince havanın soğuduğunu anladınız değil mi?))))Yok yooook,üşüdüm demiyeceğim,azmı çektik sıcaklardan düşünsenize?)))
Haydi bana müsade,biraz daha kitabımı okuyayım.))))Size iyi geceler.

Kitapdenizim.com” dan kitap takip edebilirsniz.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.