Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine okudum. 408 sayfalık güzel bir romandı. Eminim birçoğunuzda okumuştur.

Soylu ve zengin bir ailenin oğlu olan Felix, çocukluğunu ve gençliğini yatılı okulda ailesinden uzakta ve anne sevgisi özlemi içinde geçirir. 20 yaşındayken, bir baloda 26 yaşındaki Henriette’i görür ve ona aşık olur. Onun evli ve iki çocuklu bir kadın olduğunu öğrendiğinde de duygularından vazgeçemez. Adeta yaşamı boyunda hasret kaldığı tüm sevgi ve yakınlık duygularını onda bulur. Henriette’in mutsuz bir evliliği vardır, kocası sürekli krizler geçiren bir sinir hastasıdır. Henriette de Felix’e karşı yoğun duygular içindedir ve bunu sürekli olarak dostluk ve manevi annelik duyguları olarak dile getirir. Felix ve Henriette’ın ilişkileri karşılıklı olarak yaşamları boyunca yoksun bırakıldıkları sevgi için bir arayıştır ve anne-oğul, dostluk sınırları içinde kalır Vadideki Zambak tutku dolu bir aşkın trajedisini dile getirirken aynı zamanda sadakat, ahlaklı olmak, toplumsal kurallara uymak, ilkeli ve onurlu yaşamak gibi değerler üzerine vurgu yapar. Bunun yanında kitapta Balzac’ın çocukluk döneminde yaşadığı acıların ve çöküntünün izleri de görülür.

Hala okumayanlar varsa, öneriyorum…Okuyun..

İyi günler..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Ata ve Latife Hanımefendi..Semra Topçu

256 sayfalık bu kitabı 3 hafta önce bitirdim, ancak yazmaya vaktim oldu. Daha öncede yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.