KOÇUM BENİM!!!

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

‘Hani size yaz bitti ve U2 konseri ile de mükemmel bir kapanış yaptım.’ demiştim ya, meğer bu yaz benim için daha bitmemiş. Kusura bakmayın. Daha yaz benim için devam ediyormuş.

26 – 30 Eylül tarihleri arasında Adrasan, Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi tesislerinde Ulusal Ajans tarafından verilen “Gençliğin Aktif Katılımı için Ulusal Koç’luk” eğitimine katılmaya hak kazandım. Bu benim için çok büyük bir şanstı. Çünkü Türkiye’den 250 tane başvuru yapılmıştı ve ben, ve ben ve ben tam listenin sonunda, 26ıncı sırada yer alıyordum!!!

Bu şans değil de nedir, arkadaşlar???

Gençlik projeleri ile uğraştığımı biliyorsunuzdur herhalde. Şimdiye kadar 3 tane Gençlik Eylem 1.1 projesi yaptım. İlk yaptığım projede (“UNCHAINED HARMONY” Özgür Ahenk) 2008 yılında Litvanyalıları Ankara’da ağırlamıştım. Konumuz rock müzik ve fotoğrafçılıktı. Diğer projemde (“TELL ME A STORY” Bana Bir Hikaye Anlat) 2009 yılında Romanyalıları Ankara’da ağırlamıştım. Bunda ise konumuz hikaye yazma ve tiyatro idi. En son yaptığım proje (FOLK JAMMIN) ise Litvanya’da geçtiğimiz yaz gerçekleşti. Burada ise konu, el sanatları ve müzikti.

Gelecekte daha bir çok gençlik projelerine imza atmayı umut ediyorum. Çünkü bu iş benim hem hobim, hem de mesleğim haline geldi. İşte bu eğitim, Gençlik Eylem 1.2 projelerinde, ihtiyaç duyulan koçlar içindi. Koçlar, 15 – 17 yaş aralığındaki gençler ve projelerde yer alan engelli katılımcılar ya da dezavantajlı durumda olup projede yer alanlar için artık vazgeçilmez olan kişilerdir. Bu kişiler, gençlerin projelerde aktif katılımını sağlayacak ve projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacaklardır.

Beş gün süren eğitimimizde birbirinden değerli eğitmenlerimiz, bizlere atölye çalışmaları, dış mekan aktiviteleri, takım çalışmaları, proje pazarı ve kulüp pazarı gibi faaliyetler düzenledi. Eğitimde, kişisel analiz, iletişim, yaygın eğitim (yeni deyimiyle örgün dışı eğitim), akran eğitimi, geri bildirim, motivasyon, değerlendirme ve daha birçok konu hakkında bilgi sahibi olduk.

Eğitimimiz çok yoğun geçti ama bir o kadar da büyük keyif aldım. Bir de her gün o güzelim havuzun yanından geçip de içine girememek insanın içini çok burkuyordu. Hiç havuza ve denize giremeyeceğimizi sandığımız bir gün, bize boş vakit verildi ve kendimi Akdeniz’in o sıcak sularına attım. Deniz hala sıcaktı ve tertemizdi. Bu sene deniz faslı bitti derken, bir kere daha sıcak sularda yüzüyordum. Sonra çok şanslı olduğumu düşündüm.

Akşama tabi ki, sevgili eğitmenlerimiz bunun acısını çıkarttılar ve o günkü eğitimimiz gece 23:30’da bitti. 5 gün, o kadar çabuk geçmişti ki, benim için çok güzel bir rüya sona ermişti. Ama Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bir yığın dostum olmuştu. Ayrıca Eylem 1.2 uzmanı sevgili Meltem Hanım’ı da yakından tanıma fırsatı bulmuştum.

Türk Ulusal Ajansı’ndan bu tür faaliyetlerin devamını diliyorum. Şimdi sizi İzmirli oda arkadaşım sevgili Sezin’in hazırladığı “Tunak Tunak” müziği eşliğindeki videoyla başbaşa bırakıyorum.

İrem Ebru Gürsoy

Link: http://www.facebook.com/video/video.php?v=444170354042&oid=149816351720831

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

2 Yorum

  1. blank

    Ebru’cum yazı harika olmuş. Meltem Hanım yazı Ulusal Ajansın bültenine yazı istemişti, lütfen bunu gönder.Kursun içeriğini çok güzel anlatmışsın.Başarılar diliyorum.
    Necla Turan

  2. blank

    Bu yazıyla beraber adresanı tekrar yaşadım. Havuzun içinde tekrar öksürmüş gibi oldum. Hatta yoğun gecede dağıtılan ereğli gofreti ve fikret hocanının o nefis milli hardaliyesinde yemiş ve içmiş oldum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.