İnanılmaz Hayvanlar (1)Ebruli Sayfalar..

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Size hayvanları ne kadar çok sevdiğimi önceki yazılarımda söylemiştim. Sadece sevmek değil, aynı zamanda onların akıl almaz özelliklerinden dolayı hayranlık da duymaktayım.

Dilerseniz bazı hayvanların ilginç özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Sizin de hayret edeceğinizden eminim.

Balarılarının, 500 gr çiçek nektarı bulmak için 37.000 kez kovana sefer yaptığını biliyor muydunuz?  Kanatlarını saniyede 200 kez çırparlar! Arılar vızıldar fakat vızıldadıklarını bilmezler çünkü sağırdırlar.

Kanguruların zıplama yeteneği inanılmazdır. Güçlü uzun bacakları ve üzerinde oturmalarını sağlayan uzun kuyrukları vardır. Hiç su içmezler. Suyu çöldeki bitkileri yiyerek alırlar.

Kargalar çok zeki kuşlardır. Birbirleriyle uzak mesafelerden haberleşebilirler. Yiyeceklerini işlek bir caddeye atıp, arabaların altında ezilip, açılmasını düşünecek kadar zekilerdir.

Kambur balinalar, en uzun yolculuk eden memeli hayvan rekorunu elinde bulundurmaktadır. Sıcak aylarını Kuzey Kutbu yarımadası açıklarında, günde bir ton yemek yiyerek geçirirler. Kışın ise 5,000 mil ötede, çiftleşme bölgesinde Kolombiya ve Ekvator yakınlarında yüzerler.

Şempanzeler çok zekilerdir. Fırça, fincan ve kaşık gibi basit aletleri kullanabilirler. 40 değişik işareti öğrenebilirler. Basit cümleler kurabilirler ve hatta yiyecek veren paralı makinaları kullanmayı bile öğrenebilmişlerdir.

Yaygın kenar-lekeli kertenkelelerin anneleri yavrularına farklı renk ve desenlerde görünmelerini sağlayarak, onları düşmanlarından gizlenmeye yardım ederler. Yani mükemmel bir kamuflaj tekniği uygularlar.

Mirketlerle bedeviler arasında inanılmaz bir karşılıklı ilişki vardır. Çölü aşan bedevilerin yanında aslan, kaplan gibi yırtıcı hayvanlara karşı güvende olan mirketler, onlara çölü aşmaları için yol gösterirler ve  böceklere karşı korurlar. Ayrıca yavrularına zehirli bir akrebin iğnesini çıkartarak yemeği  öğretirler.

Boa yılanlarının ve çıngıraklı yılanların gözleri ile burun delikleri arasında bulunan hassas organları, sıcaklığı hissetmelerini sağlayarak, kolaylıkla yiyecek bulmalarına sebep olur. Bu sayede kurbanlarına karanlıkta bile rahatlıkla saldırabilirler.

Asla bir köpek balığı ile saklambaç oynamayın çünkü kaybedersiniz. Köpek balıklarının beyninde diğer canlılardan gelen elektriksel bölgelerde hassas özel hücreler bulunmaktadır. Bazı köpek balıkları kumun altına saklanmış balığın kaslarından gelen zayıf elektrik sinyallerini bile tespit ederek, onları orada bulurlar.

Bütün bunlar inanılmaz değil mi? Merak etmeyin. Sizin için hayvanlarla ilgili yazılarım devam edecek. Daha çoook hayret edeceksiniz.

Ebru

Bir hayvan sever

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

5 Yorum

  1. blank
    filiz kayıkçı

    sayende çok ilgiç bilgilere sahip oldum.teşekkur ederim.devamını beklıyorum sevgiler.

  2. blank

    Sevgili dostum, hayvan sevgisi çok güzel ben en çok kedilere bayılırım ama bahçemizde köpeğimiz var sadece.. Mirket diye bir hayvan olduğunu ilk senden öğreniyorum kusura bakma..(bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.) öğrendim işte..seni ve sevgili halanı öpüyorum..

  3. blank

    unutmuşum kargalara takıldım.. biz küçükken karga ile tilkiyi okumuştuk ya karga aptaldı ama galiba aptal olan yazarıymış bilmiyormuş ta. 🙂

  4. blank

    Ben de seni çpüyorum Gül))))Kaınlar günün kutlu olsun)))

  5. blank
    Irem Ebru Gursoy

    Merhaba Gül,

    Ben de kedileri çok severim. Tam 5 tane kedim var. Aslında 4ü benim 1i annemin. Bir de köpeğim var. Geçen seneye kadar 2 köpeğim vardı ama Manita geçtiğimiz mayısta ölmüş ve annem bana söylememiş. Yazın Sinop’a geldiğimde öğrendim.

    Ne kadar çok ortak yönümüz var!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.