18 MART ÇANAKKALE-1 H.Çiçeksever’den…

Japonların Türkiye’ye gelerek sizin milli ruh noktanız o kadar çok ki ama bunlardan en önemlisi ÇANAKKALE deyinceye kadar kimse işin farkında bile değildi.

Japonlar anasınıfından itibaren her yıl çocuklarını Hiroşima’ya götürüyor, Amerika’nın atom bombası atarak yerle bir ettiği bu şehri hafızalarına kazıyorlarmış ve diyorlarmış ki; eğer çalışmazsanız sonunuz böyle olur. Milli şuuru olmayan bir toplum millet olamaz.İşte bizim de milli şuur noktamız ÇANAKKALE. Neden mi?

Banu Avar yazısıyla Çanakkale’yi severek heyecanla okuyacağınıza eminim. Özellikle, Afganistan’da Nato uğruna tekrar şehit verdiğimiz şu günlerde. Avar diyor ki; “müttefikin batıysa ağır bedel ödersin” yani halk diliyle; “gavurdan dost, domuzdan post olmaz”! (kültürümüzde vicdansıza gavur denildiğini hatırlatmak isterim)

Herkesin Çanakkale’yi tekrar incelemesi, özgür beyinlerle akılcı  düşünmesi gerekli.

Kim olduğunuz bilinmeden ne söylediğinizin önemi yoktur. Önce Banu Avar kimdir? Annesi Kurtuluş Savaşı yetimlerini o yoksulluk yıllarında , okulunda üzüm yetiştirerek pekmezle besleyen  son derece fedakar bir eğitimci. Banu Avar; Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitirmiş,  BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş ve Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır.

“Sınırlar Arasında” belgeseliyle bugüne kadar Balkanlar, Kafkasya, OrtaDoğu Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika’ ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden ekrana gelen program 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırılmıştır.

Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40 küsur kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 5 kitabı bulunmaktadır; okumanızı acilen tavsiye ediyorum.

İlk paylaşım savaşı. 1914 kasım ayında Çanakkale’ye dayanmış İngiliz Fransız donanması…

Osmanlı  Almanya’yla aynı kanatta.. Alman komutanlar Osmanlı ordusunda..

Çanakkale  cephesi komutanı Alman Liman Von Sanders Paşa !

18 MART Çanakkale geçilemiyor!

18 Martta  16 gemilik düşman filosu Boğazda ilerlemeye başlıyor..  Küçücük bir mayın gemisinin marifetiyle döşenen mayınlara çarpan üçü batıyor.. Top ateşi ile üç adet daha haklanıyor. Ve düşman çekiliyor…  Tüm bunlar 7-8 saat içinde oluyor..
Çanakkale geçilemiyor…(devamı yarın)

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.