Yeşil Başlı Gövel Ördek….

Ne zamandır güneşe hasret kalmıştık. Sadece ben mi, hepimiz. Bugün güneş tüm  ihtişamıyla gök yüzünde görününce ve günlerden de Pazar olunca , millet sokağa akın etmişti. Nasıl doluydu caddeler ve parklar anlatamam. Balıkçı Parklarında, Şehir Kulübünün bahçesinde inanın yer yoktu. Sanki 1 temmuz kabotaj bayramı kutlanıyor da,  herkes sahile akın etmiş gibiydi.

Bizde saat 11.00 gibi çıktık evden, teknemizi karaya çekmiştik,biraz temizlik yaptı eşim, bende bu arada denizde yüzen 7 ördekle ilgilendim, resimlerini çektim.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Önce karınlarını doyurdular bu arada teknelerde çalışanlar bol bol ekmek atıyor onlara. Ne kadar çok suya dalıyorlarmış ilk kez bugün fark ettim. Önce bir sahil turu yaptılar,sonra  bir güzel yıkandılar , vallahi ….Yani sabun olsa bu kadar temizlenirlerdi. Daha sonrada karaya çıkıp kurulandılar ve birde gagalarıyla yine vücütlarını didikleyip durdular, o da temizlikmiydi anlamadım,hayvanlar hakkında fazla bilgim yokturda.)))

Bu arada Yalı Kahvesinde bir masa bulabildik çok şükür.Ve tam Yalı Kahvesi ile deniz arasındaki o incecik yola koca kara bir köpek yatmış güneşleniyordu. Ama enine yatmış, her geçen ya yanından geçti veya üstünden atladı. Bazı çocuklar öpücük vererek geçti. Ve hiçbir kişide hayvanı kalkması için dürtüklemedi. Düşündüm ki,Sinop Halkı gerçekten hayvanları seviyor ve onlara iyi davranıyor.Çok hoşuma gitti.

Bu arada deniz süt liman ,yelken Kulübünün optimistçileri tekneleriyle kuğu gibi denizde süzülüyorlardı.

Çocuk bahçeleri,iskele yollar heryer doluydu. Sinop gerçekten yazdan bir gün yaşadı bugün, yarında 18 derece olacakmış. Ayy birden heyecanlandım,acaba bahar geliyormu dersiniz?

Bu arada eve gelirken  yolda çok sevdiğim arkadaşlarımdan birini gördüm, bizde bir sohbet bir sohbet ayak üstü konuşacaktık, baktık laf lafı açıyor,ikimizde ayrılmak istemedik ve biz askerlik şubesinin oradaki otoparkın duvarına oturup tam 1 saat sohbet ettik.)))Sohbet güzel olunca mekanın pek önemi olmuyor,nasıl vakit geçti anlamamışız bile.)))

En kısa zamanda görüşmek üzere ayrıldık.

İşte böyle sevgili günlük..Bir Pazar günü daha geride kaldı…

Bu arada biraz önce Facebook’ta çok güzel bir türkü dikkatimi çekti.Sinop’tan çıktım yola- Habibe söylüyor.İlk kez dinledim ve çok beğendim.

Şıkır şıkır,fıkır fıkır bir türkü…Gecenin bu saatinde uykunuzu kaçırtmak istemem ama, oynamadan zor durusunuz gibi geliyor..))))


Hepinize iyi geceler..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.