Nelere İnanıyoruz!

Değerli Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

 Kimimiz “Allah korusun” derken tahtaya vurur, kimimiz kötü şans gelir diyerekten merdiven altından geçmez, kimimiz ise üstümüze kuş pisleyince şans geleceğine inanır. Batıl inançlar hemen hemen dünyanın her yerinde aşağı yukarı benzerlikler taşımaktadır. Peki, bütün bunlar nereden geliyor?

Tahtaya vurmak: Paganlar iyi ruhların ağaçlarda yaşadığına inanırlardı. Tahtaya vurmak onları yardıma çağırma anlamına geliyordu.

Kuşun üstümüze pislemesi: Kuş sizin kıyafetinize ya da kafanıza pislerse, iyi şans geleceğine inanılır. Bu durum sadece kuru temizlemeciler için iyi şanstır. Bu inancın orijinal hali aslında şöyledir. Sadece kumrunun pisliği iyi bir şans getirir, çünkü kuşlar barış ve arkadaşlığı sembolize eder.

Aynanın kırılması 7 sene kötü şans getirir: Bu inanç aslında bir aynayı kıran hizmetçinin aynanın bedelini tam yedi sene çalışarak ödeyebilmesinden çıkmıştır.

Merdiven altından yürümek: Hristiyanlar Kutsal Üçlüyü – Baba, Oğul, Kutsal Ruh – üçgen olarak görür. Bir yere dayalı merdiven bir üçgen şekli oluşturur. Bu üçgenin altından geçmek kutsallığı bozmak anlamına gelir. Eğer merdivenin altından geçilirse, 4 bacaklı bir hayvan görene kadar susarsanız, bu size kötü şans getirmez.

Evin içinde şemsiye açmak: Şemsiyeler ilk olarak güneşten korunmak için kullanılmıştır ve onları evin içinde açmak güneşe karşı saygısızlık anlamına geldiği sanılmaktadır. Bazı insanlar ise cinlerin kapalı duran şemsiyenin içinde yaşadığına inanırlar ve şemsiye açıldığında cinlerin evin içine dağılacağını sanırlar.

Kıyafetlerin tersini giymek: Kıyafetlerin tersini giymek ya da önünü arkasına giymek, giyen kişiye aslında şans getirir. Çünkü bu şekilde giyinmek perilerin kafasını karıştırır ve böylelikle onlar size büyü yapamazlar.

İnanalım ya da inanmayalım, hepimizin saçma olduğunu bildiğimiz ve buna rağmen yaptığımız inançları var. Aslında iyi şans ya da kötü şans geleceği varsa, kesin gelir. Hayat zaten inişler ve çıkışlarla doludur. Bazı şeyler bizim elimizde olmadan gelişir. Yapmamız gereken olumlulardan müteşekkir olmak, olumsuzluklarda da soğukkanlı davranıp, “bunda da bir hayır vardır” diyebilmek.

Herkese hayırlı günler!

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.