WOW – Working On Women…..Ebruli Sayfalar..

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bilindiği üzere, şahsım aynı zamanda gönüllü olarak Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA’nın başkanlığını yürütmekteyim. Sivil toplum alanında yaklaşık 6 yıldır hem gençler için, hem de sahipsiz hayvanlar için çalışmaktayım.
2012 yılında kurmuş olduğum EPEKA Türkiye, şimdiye kadar yaygın eğitim alanında 100’ün üzerindeki gence Avrupa çapında hizmet göstermiş bulunmaktadır. Daha çok genç olan EPEKA Türkiye’nin ulaştığı bu rakam beni ve dernek çalışanlarını çok mutlu etmektedir.
Derneğimizin kuruluş ilkeleri gereği, her yaştan bireye eğitim imkânı yaratmak maddesine uyarak, artık yetişkinlere de hizmet vermek amacını güttük ve yükseköğrenim görmemiş ve iş becerileri olmayan ev hanımlarına yönelik, Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları adı altında bir proje tasarladık.
EPEKA Türkiye’nin koordinatörlüğünü üstlendiği “Working On Women” başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projemiz, Temmuz 2013’de Türk Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmiş ve hibe almıştır. İki yıl sürecek olan projemizdeki amacımız, hedef kitlemiz olan ev kadınlarının iş hayatına atılmaları için gerekli olan yeterlilikleri kazandırmak ve aynı zamanda onları üretken ve becerikli bayanlar haline getirmektir. Projemizdeki ortaklarımız, Fransa’dan Quimper Belediyesi, İspanya’dan Albacete Belediyesi ve Yunanistan’dan Civisplus Derneği’dir.
Ortaklarımızla ve hedef kitlemizle iki yıl boyunca proje kapsamındaki hizmetlerimiz şu şekilde olacaktır:
• Geri dönüşümle yapılan ev eşyaları ve elişleri
• Çocuk bakımı
• Sağlıklı yemek pişirme
• Aile ve akraba ilişkilerini güçlendirme
• Ev ekonomisi
• Temel bilgisayar ve internet becerileri
• Büro hizmetleri becerileri
• İş fırsatları araştırma
• İş dünyasına girebilmek için danışmanlık
• CV yazma ve mülakat becerileri
• 2 yıl süreli temel İngilizce becerileri
• Hedef kitlemizle birlikte ortaklarımızın ülkelerine düzenlenecek hareketlilikler
• Ortaklarımız ve hedef kitlelerini Haziran 2014’de Sinop’ta derneğimizde ağırlama ve yaptığımız çalışmaları yerinde görmelerini sağlama
• Proje bitiminde hedef kitlemizin öğrenme sonrası takibi
5 Kasım 2013 tarihinde Sinop Kent Konseyi’nde sayın başkanımız Baki Ergül’ün katılımıyla İngilizce kurslarımız açılmıştır. Sinop Belediyesi’nin projemize destek vermesi derneğimiz EPEKA Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Kendilerine buradan bir kere daha teşekkürlerimi bildiririm.

DSCN0859DSCN0862-(1)
Salı ve Perşembe günleri saat 10:00 – 12:00 arasında Kent Konseyi’nde verilecek olan İngilizce kurslarımız iki yıl sürecektir. Diğer kurslarımız da yakın zamanda açılmaya başlayacak ve tamamen ücretsiz olarak kursiyerlerimize açık olacaktır. Bayanların bu proje sayesinde, toplumumuzda daha etkili ve bilgili olduğunu görmek, derneğimizin başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğinin göstergesi olacaktır.
“Working On Women” projesi kapsamında yaptığımız çalışmaları

https://www.facebook.com/EpekaTurkiye

https://www.facebook.com/pages/Working-On-Women/358360234309755?notif_t=page_new_likes

facebook adreslerinden takip edebilirsiniz.

Ebru İrem Kuru

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.