ANNELER GÜNÜ…H.Çiçekseverden..

Analık, kadının ilk ve asli görevidir.Çünkü, cemiyeti oluşturan fertler annenin eseridir.İyi insan, iyi toplum demektir.

“KADININ EN BÜYÜK VAZİFESİ ANALIKTIR!” İlk  terbiye verilen yerin ana kucağı  olduğu düşünülürse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkiyle anlaşılır.” Atatürk

Kadın konusu son zamanlarda üzerinde çok durulan, ama yine aynı derecede çarpıtılan bir konudur…Maalesef günümüzde  pek çok alanda erozyona uğrayan kavramların yeniden ele alınması gerekiyor. Görüldüğü gibi Atatürk, çok gerçekçi olarak kadının ilk  ve asli görevinin analık olduğunu ifade etmiştir!

Allah sadece dişilerin vücudunu çocuk doğuracak biçimde yarattığına göre, analık kadının ilk görevidir.Üstelik bu özellik kadınlara erkeklerde olmayan bir üstünlük kazandırmış,  Mevlana bir şiirinde vecde gelip:

Kadına Mahluk demeyin asla!  O “mahluk” değil, haliktir” demiştir.
Bu ifadesiyle de Allah’ın yaratıcılık vasfının en güzel tecellisinin kadında göründüğünü belirtmiştir.

Ama “eşitlik” budalası feministler, erkeklerle aşık atmaya kalkarak hataya düşüyorlar.
Biz  kainatta eşitlik olmadığına; zıtlıklar  ve zıtlıklar arasında ahenk ile denklik  olduğuna inanırız.Maddedeki en basit hareket bile (+) ile (-) kutuplar arasındaki zıddiyetten doğar.

Elektronlar protonun etrafında zıt değer taşıdıkları için dönerler.Elektrik bu sayede vardır.
Kadın ve erkek arasındaki aşk  da, bu yüzden doğar.

Kadın ile erkek elbette birbirinden farklı, hatta birbirine zıtdır. Fiziki güç bakımından biri kuvvetli,  biri zayıftır. Biri hassas biri kabadır.

Kadın ile erkek vücutları ne dış yapı ne de iç yapı bakımından birbirine benzemez. Ne zihniyet aynıdır, ne kabiliyetleri aynı…

Çünkü kadının esas yaratıcı gücü bu dallarda değildir. Şu halde analık, kadının erkeğe sağladığı üstünlüktür. Kınanması, vazgeçilmesi gereken bir özellik değil; bilakis sarılmak gereken bir özelliktir.

Avrupalıdan önce kadın hakları sağlayan Atatürk, bu tabii hak ve vazifeyi belirttiği gibi, bunun  toplumun yapısı  açısından da önemi üzerinde durmuş…Çünkü, ana kucağı ilk eğitim ocağıdır.

İşte bu yüzden kadın, toplumda ana  olarak bir kere daha yüceltilmelidir. Peygamberimiz; “Cennet anaların ayağı altındadır” sözüyle anayı yüceltmiştir.

Atatürk, kadının  toplum  içinde hak ettiği yeri alması, kendini yetiştirmesi, eğitim görmesi ve çalışması üzerinde dururken; Tabiatta ve toplumda bir iş bölümü olduğunu  ve kadının ilk vazifesinin analık ve evlat yetiştirme olduğunu …
Aslında dışa açılma, eğitim, kültür ve faziletin geleceğe iyi evlatlar, sağlam nesiller yetiştirmek için kadına gerekli olduğunu ifade etmiştir!..

“Ne hisli validelerdir bizim kadınlarımız…Ne yazık ki, anlatacak yok ta, onları anlamadınız.” diyor Mehmet Akif Ersoy

Bizim kültürümüzde “anneler günü” sadece  yılda bir gün değil, her gündür. Ana baba hakkı  ödenmez diyen kültürün mirasçılarıyız.

“Ana başta tac imiş, her derde ilaç imiş,

Bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş.”

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.