Ferrari’sini Satan Bilge…Robin S. Sharma..

-Hergün çoğu olumsuz olmak üzere, aynı şeyleri düşünen insanlar, kötü zihinsel alışkanlıklara kapılırlar.

-Bu insanlar zihnin kontrolünün,yaşamın kontrolü olduğunu, asla anlayamazlar.

-Düşünme şeklin, alışkanlıktan kaynaklanır….

-Olumsuz düşünen biri haline gelirsen,bu zihnine özen göstermediğin ve iyiliğe odaklanmak için çalışmaya zaman ayıramadığın içindir.

-Daha huzurlu ve anlamlı bir yaşam sürmek istiyorsan, daha huzurlu ve anlamlı şeyler düşünmelisin.

– Zayıf zihinler ,zayıf davranış biçimlerine yol açar.

-Arkanda ve önünde olanların, içinde olanların yanında hiçbir öneminin olmadığını her zaman hatırla.

-Yarını iyileştirmenin tek yolu, bugün neyi yalnış yaptığını bilmektir.

– Eğer bugün benim son günüm olsaydı ,ne yapardım?

– Kendini gerçekleştirmemiş bir kişi, sana hakaret ettiğinde veya katılmadığın bir davranışta bulunduğunda dilini tutmanı sağlayan şey,irade gücüdür.

-Düşüncelerini kontrol ettiğinde,zihnini kontrol edebilirsin.Zihnini kontrol ettiğinde yaşamını kontrol edersin.Tüm yaşamını kontrol etme aşamasına ulaştığında da kaderinin efendisi olursun.

-Evin ne kadar büyük,araban ne kadar gösterişli olursa olsun,yaşamın sonunda yanında götüreceğin sadece vicdanındır.Vicdanını dinle.

Üstte yazdığım  cümleler  Ferrarisini Satan Bilgeden alıntı..Ne anlamlı ve gerçek sözler değil mi?

Hep kötü ve olumsuz düşüneneler ,gerçekten çevrelerinede hep olumsuzluklar katarlar.Kendi kötü düşüncelerine öylesine inanırlarki, gerçek olmayan birçok şeyi ,gerçekmiş gibi düşünüp yansıtırlar. Ve bu gerçek artık onların alışkanlıkları olup çıkar…İşte böyle durumlarda sakinliğinizi kontrol edebiliyorsanız irade gücünüz yerinde demektir.Eğer hatalarınızı hemen görürsenizde, yarına iyibir başlangıç yapabilirsiniz belki de.Peki, son gününüz bugün olsaydı,ne yapardınız gerçekten? Hem nereden biliyorsunuz son gününüz olmadığını değil mi ama?

-Her koşulda pozitifi arama alışkanlığı geliştirirsen,yaşam kaliten en yüksek düzeyine ulaşacaktır.

-Dış dünyan iç dünyandaki durumunu yansıtır. Düşüncelerini ve yaşamdaki olaylara tepki verme biçimini kontrol etmekle, kaderini konrol etmeye başlarsın.

– İyi den zevk almak için ,kötüyü tanımalısın.

-Geçmişin tutsağı olmayı bırakacaksın. Bunun yerine geleceğin mimarı olacaksın.

– Bugün ve şu an bize verilmiş bir hediyedir.

– Korku bilincin, olumsuz yönde akışından başka birşey değildir.

– Yaşamın büyük zevklerinin peşinde koşmakla o kadar meşguldüm ki,küçük mutlulukların tümünü kaçırdım.

-Bir gözünü hedefe sabitlersen,sana yolculuğunda kılavuzluk edecek yalnızca bir gözün kalır.

-Mutluluğun sırrı basittir.Gerçekten yapmayı sevdiğiniz şeyi bulun ve sonra tüm enerjinizi onu gerçekleştirmeye yöneltin.Bunu yaptığınızda yaşamınız zenginleşir ve tüm arzularınız kolayca ve fazlasıyla gerçekleşir.

-Kağıda geçirilmeyen hedef, hedef değildir.Git bir defter al,spiralli ucuz bir defter işini görür.Buna Hayaller Defteri adını ver ve ona tüm isteklerini,amaçlarını, hayallerini yaz. Kendini ve ne olduğunu anlamaya başla.

– Sana asla olabidiğince çok kitap okumanı önermiyorum.Ancak hatırlamalısın ki bazı kitaplar tadına bakmak,bazıları önce ağızda iyice çiğnemek ve bazılarıda bütün halde yutmak içindir.

-Zihin kalene,sinsice girip yerleşmiş zayıf düşüncelere karşı savaş.Sonunda onlar istenmediklerini anlayacak ve varlıkları hoş  karşılanmayan konuklar gibi kaleyi terk edecektir.

-Hayır demeyi öğren. Yaşamında küçük şeylere hayır deme cesaretine sahip olmak, sana büyük şeylere evet deme gücü verecektir.

– Sana gül veren elde,hep biraz güzel koku kalır.

Evet değerli okurlarım,görüyorsunuz değil mi,üşenmedim sizin için beğendiğim cümleri not ettim kitaptan.

Umarım  faydası olur bu yazdıklarımın. 7 yıl önce bu kitabı satın aldığımda 20 sayfadan fazla okuyamamıştım ama şimdi 4 günde bitirdim ve bazı notlar aldım.Aslında bir kere değil bir kaç defa okunası bir kitap, sizin yolunuzu aydınlatan, birşeyler veren bir kitap .Eminim okumuşsunuzdur,ama yinede tekrar alıp okuyun derin,hayata ve kendimize karşı yaptığımız hataları önlemek adına…Yazarın yazdığı gibi ağızda çiğnenerek okunacak bir kitap.))))Başlarda belki biraz sıkıcı gelebilir ama içinde ders alınacak, size faydası dokunacak birçok şey var.

İyi akşamlar.

 

 

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

4 Yorum

  1. blank

    kuantum’un temel unsurlarından biridir pozitif düşünce..yoga,meditasyon gibi sağlık adına ruhsal tedavilerinde öyledir keza..bir çok kitap okuyorum ferarisini satan adam bana ‘secret’ kitabını hatırlattı..ve bir çok notlarım olmuştu,bunun tam olarak adı olumlama..notlarınız,ve fikirleriniz çok hoş..yüreğinize sağlık Nilgün hanım..sevgilerimle..gülçinnur.blogcu.

  2. blank

    Teşekkür ederim.)))

  3. blank

    Robin Sharma kitabı meşhur olduğunda İstanbula geldi ve Beyoğlunda kitapçıdaki söyleşisine katıldım. Gençler sordu? Ferrarinizi sattınız mı? “Hayır , niçin satayım o bir benzetmeydi”dedi. Birlikte resmimiz var gönderebilirim.
    Amerika dünyaya New Age adı altında din satıyor özeliklede bizler gibi geri bırkılmış ülkelere, onlar bol para kazanıyor ama bizler pozitif negatif diye inanıyoruz.Bir Çift Yürek isimli romanlarda aynı satışın ürünleri. Kültürümüzdeki öğretiler daha samimi ve daha insani.
    Kültür mirasınıza sahip çıkınız!

  4. blank

    Offf Offf ne okuyacağız,neye inanacağız insan bilemiyor artık.Ama şu var, mantığımıza uyanları kabul ediyoruz zaten.Diğerleri fasa fiso…Teşekkürler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.