BEYİN VE BİZ-2…..H.Çiçeksever..

Beynimizi nasıl besleyeceğiz nasıl büyüterek çevremize ve insanlığa faydalı olacağız? Gelecek nesillere yaşanabilir çevre bırakacak beyinleri nasıl yetiştireceğiz? İşte bu anlamda beynimizi çalıştırmanın yollarını bilimsel sonuçlarla  yazmaya devam ediyoruz:

Her gün bir süre sevdiğiniz bir müziği gözleri kapalı dinleyin. Beyin otoriteleri tarafından klasik müziğin zekâya 7 puan ekleyebildiği iddia edilmektedir.

Günde aklımızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkındaysa, hayatımız da ona göre şekillenir. Unutmayın kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız.

İyi bir uyku kaliteli bir beyin için şarttır. Çok uyuyorum diye  üzülmeyin, Einstein’in günlük 10 saatten fazla uyuduğu biliniyor. 24 saati geçen uykusuzluk beyinde sarhoşluğa benzer bir etki yapmaktadır.

Bol ve temiz “birinci el” oksijen beyin için çok önemlidir. Beynimiz ağırlık olarak vücudumuzun %2’sini oluşturduğu halde, vücuda gelen oksijenin %25’ini tüketmektedir.

Oksijensiz kaldığımızda ölümü ilk gerçeklesen organ beynimizdir. Odanızın  penceresini açarak kendinize bol bol oksijen ısmarlayın!

Beyin kendisinin nasıl çalıştığı  hakkındaki bilgi ve inançlarınıza göre çalışır.
“Türkün aklı tuvalette çalışır” diye inanıyorsanız, beyniniz sizi  doğrulayacaktır!
Beynin çalışma prensipleri hakkında doğru bilgi öğrenin.

Farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.

Kullanılmayan organ körelir. Sürekli TV seyrederek beyninizi “düşük viteste” çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler beyninizi geliştirmez.

Beyin “garbage in, garbage out” ilkesine göre çalışır. Bu kuralın Türkçe meali sudur: “Beyninize çöp girerse, beyninizden çöp  çıkar.” Beyninize ne verirseniz, onu size verir. Kafa konforunuzu bozacak verileri beyninize almayın.Cahillerin boş laflarını dinlemeyin.

Beyin içindeki düşünceler harita, dış  dünya ise araziye benzer.
Beynimizdeki  iç gerçek (harita) araziye uymadığında fikirlerimizin “son kullanma tarihi” geçmiş  demektir. Bir insanın kafasının  içindeki iç değişim, kafasının   dışındaki  dış değişimden yavaş ise, o kişinin “dinozorlaşma” süreci başlamış demektir.

Buraya kadar yazılanlardan çıkan sonuç: Bilgili dostlarla akılcı sohbet beynin gıdasıdır. Cahiller kıskançlık nedeniyle bilgili insanlarla olmaktan kaçarlar.halbuki beyninizi çöp bidonu gibi doldurmak yerine lazım olunca kullanılacak bilgilerle doldurmak beyin sağlığımız için çok gerekli.

Müzik ruhun gıdasıdır müzikle okunan tek kitap Kur’andır. Neden hayatımızda kaliteli müzik, ormanlar, sessizlik, temiz hava ihtiyacımız vardır? Beyin ve bizim için….

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.