18 MART ÇANAKKALE-3 H.Çiçeksever’den..

Banu Avar Çanakkale’yi anlatmaya devam ediyor: Alman komutanların planları yüzünden büyük kayıplar verildi..  33 yaşındaki  Yarbay  Mustafa Kemal ve   Türk subaylarının komutasında  bir millet  tarihe ‘mucize’ olarak geçecek bir savunmaya imza attı. 

Kendi kararlarıyla savaştı..  MİLLİ ruh onun yanındaydı…  8,5 ay boyunca bir gün bile dinlenmeden  hem dışardan hem içerden kuşatılmış bir ülkeye ZAFERİ tattırdı.

Yedi düvelin ‘Mucize’ dediği  MİLLİ RUHTU!

Mustafa Kemal o ruhu şöyle anlatmıştı:

‘Karşı siperler arasında mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak… muhakkak. Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına tümüyle düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor… Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir tereddüt bile göstermiyor…. Okuma bilenler ellerinde Kuranı kerim cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelimeyi şahadet  çekerek yürüyorlar.. Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur!’

Yabancılardan medet umulmasa  ve Osmanlı   Alman subaylarına komutayı teslim etmeyip  Türk subaylarına güvenseydi 250 bine çıkan zayiat olmayacak, ordu kırılmayacak, İsmet Görgülü’nün dediği gibi Çanakkale 1 günde düşmanı kovalayacaktı…

Mustafa Kemal ve Mehmetçik  sonunda büyük TÜRK zaferine imza attı. Tüm dünyayı bu zaferi kabule zorladı. Savaş meydanında zafer kazanıldı ama düşman durmadı… Çanakkale’de savaş sürerken, doğuda Ermeni- Kürt  çeteleri,  batıda Rum çeteleri, İngiliz ve Fransız destekli  İslam krallığı heveslileri  vardı!

Çanakkale zaferinden 3 yıl sonra İstanbul işgale uğrayacaktı.. Ve Çanakkale’den aldığı güçle bu millet tarihe  bir KURTULUŞ  destanı  yazacaktı..

Batının emperyalist planları Asya’nın kilidini kırma umutları paramparçaydı..  Türk ruhunu  kırmadıkça hedefe ulaşılmayacaktı..

Çünkü Türk, silahla değil ruhuyla savaşmıştı.. Öyleyse O RUHU çökertmek şarttı…

İşte 90 yıldır bunu başarmaya çalışıyorlar.. Biraz yol aldılar.. İçerde adamları var.. Dışarıya bağlı iplerle yönetiliyor kuklalar..

Ama son an geldiğinde   bir kez daha  şaşıracaklar! Çünkü bu milletin kanında Çanakkale var..

Yüce ruhlu bu milletin fertleri, kendi varlığını  tasfiye etmek isteyen  ‘müttefik’ güçlere, batılı çetelere  NATO’ya, CIA’ya ve içerdeki işbirlikçilerine  karşı kendini korumalılar!

Afganistan’da NATO güçlerinin emrine verilen  12 askerimiz şehit oldu! RAHMET DİLİYORUM ve onları NATO emrine  sokanlardan hesap soruyorum, diyor Banu Avar.

Düşüncelerine bilgisine katılmamak mümkün mü?

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

2 Yorum

  1. blank

    Banu Avar ‘ı sayenizde tanıdım.. önemli ve değerli bir şahsiyetmiş. Bu aralar Ankara’da son kitabının imza günü olduğuna dair bir haber okumuştum. Teşekkürler.

  2. blank
    H.Çiçeksever

    Bütünün parçaları olarak hepimiz, birbirimizi besleyerek büyüyoruz sevgili Gül.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.