MÜTHİŞ TESBİTLER VE UYANIŞ..H.Çiçeksever’den..

Prof. Dr. Özer Ozankaya’yı davet etmek kimin fikri ise önce o kişiye , sonra  Ozankaya’ya şükranlarımızı halkımız adına sunmayı  kişisel sorumluluk alanımda , vatandaşlık görevi sayıyorum.

 

İstanbul’da çok fazla bilimsel konferanslara gidiyorum, ADD’nin bugün düzenlediği  konuşma kadar etkileyici, hiçbir sakat tarafı olmadan kültürümüzü birleştirici  olağanüstü mesajlar içeren konuşmayı,   inanın  hiç  duymadım.

Bu konferansta kimler olmalıydı?

Kavramlar hakkında kafası aydınlanmamış  sabit fikirli olanlar, mütayitler, diyanet görevlileri, İmam Hatipliler, Ortaokullar, tarikatçılar, dinini  tarif edemeyenler  dinlemeliydi.

Rant uğruna bu şehrin yeşil alanlarını, tarihi dokusunu bozanlar,şehrin çirkinleşmesine imza atanlar,

Daha fazla kazanç uğruna  şehri görüntü kirliliğine çevirenler, tarihi eserlerin üstünü örtenler, din ile dinsizliğin farkına varamayanlar, anlayış kıtlığı olanlar ve partizan tek yanlı bakanlar bu konuşmayı dinlemeliydi.

Dört yıldır Sinop gazetelerine  hümanist ve bilgelik amaçlı yazdığım yazıların iki önemli konusu vardır:

1-Muhammed Mustafa ile  Mustafa Kemal , 2 Mustafa’yı birleştirmek.

2-Aidiyet duygusunun hissedilmesi için, o şehre benim demek için, sevmek ve sevdiğine kıyamamak için, gelecek nesillerin sağlıklı  ve kültürel mirasla birlikte yaşamı için,  tüm ülkede Şehir Planları konusunun çok ciddi bir konu olduğunu vurgulamak.Sinop küçük bir yer, çarpık kentleşmeyi  durdurmak mümkündü. Kafalar aydınlanmadan olmuyor!

Bu yaşıma kadar, ilk defa özellikle vurgulamak istediğim konuları bir bilim adamının üstüne basa basa söylemesi beni müthiş etkiledi, heyecanlandırdı, yalnız olmadığımı görmek mutlu etti.

Konuşma sonucunda şunlar ortaya çıkıyordu;

Vatikan dünya savaş siyasetinin din merkezidir. Batı iyi bir Atatürkçüyü ve hakiki müslümanı asla istemez. Çünkü menfaatine dokunuyor.

Yine bu konuşmalar gösterdi ki, dinciler bir partide, dinsizler başka partide diye bir insan sınıflaması asla olamaz. Din ve Atatürk kültürümüzün birer parçası olarak bütündür.

Atatürk’ün istediği ve miras bıraktığı iki şeyin  nihayet  yakınlaştığını  gördüm:

Birincisi; düşünür ve din düşünürlerinin birleşmesi gereklidir.

İkincisi; Nur yüzlü bilgeler ordusunun çoğalmasıdır.

40 yıldır hayatımı adadığım  bu iki konunun artık bilim adamlarınca açıklanması bu ülke adına bana ümit verdi, emeklerimin boşa gitmediğini gördüm.Çok geç kalmış bir uyanış ta olsa, yolun neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum.

Fakat kaybettiğimiz şehirlerin maalesef geri dönüşü yok! İşte bu yoksa zemin yok, çünkü kültür zeminle orantılıdır!!!

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Yorum

  1. blank

    Hatice abla, keşke konuşmanın özetini yazsaydın..sana eşlik etme olanağım olmadı ama yazılı olarak öğrenmek bizim için daha kolay oluyor. selamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.