GERZE YENİLMEYECEK

Duyduk, duymadık demeyin! Sevindirici  bir  haberle  bayram sabahımız  aydınlandı!

Fabrikaları kapanmış, Radar üssü gitmiş, Tarihi ve doğal güzelliklere sahip kent Sinop-Gerze ayağa kalkmış,  denizini  ve doğasını kaybetmemek için direniyor.

3-5 Ağustos 2012 tarihinde,  Termik santral kurulması düşünülen sahanın üç ayrı yerinde Tespit Firması tarafından araştırma yapılmış. Bu araştırma sonucunda SİNOP, GERZE ARKEOJEOFİZİK ÖN ARAŞTIRMA RAPORU düzenlenmiş.

Amerikalı  Prof. Dr. Owen Doonan tarafından hazırlanan rapora göre bölgede yer altı şehri bulunduğu tespit ediliyor. Arkeojeofizik araştırması yapılan yerlerin SİT alanı olarak tescil edilmesi için;   TC  ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA , Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne rapor sunuluyor.

gerze termık santralgerze termik santral

ÇED raporu inceleme değerlendirme komisyonu toplantısı 30 nisan 2012 tarihinde yapılmış. Katı atık depolama tesisinin yetersiz olduğu, ormanlarımız ve ormancılık çalışmaları açısından olumsuz etkiler yaratacağından, orman alanları dışında bir yerde planlanması, eksiklikler ve yanlışlıkların bulunması ve komisyon üyesi olan bazı kurumların görüş bildirmesi nedeniyle ÇED süreci durdurulmuştur.

“Termikçi şirket, Gerze’yi  terk et”

“Gerze yeşildir yeşil kalacak”  “Gerze halkı yalnız değildir”

“Vergilerimiz cop olarak döndü”

“Sermayeye inat, yaşasın hayat”  “Susma, sustukça sıra sana gelecek”

“Diz çökmedik, çökmeyeceğiz” gibi sloganlar, pankartlar  ve “Gerze Termik İstemiyor” türküleriyle  bilinçli ve duyarlı sahiplenişiyle Gerze halkı  büyük ümit taşımakta haklı olduklarını  Arkeojeofizik  araştırma raporuyla  haykırıyorlar!

Yaşama sahip çıkma inancıyla, yaşam alanları ile kurdukları sarsılmaz bağ, toprak sevgisi birleştiğinde ortaya güçlü bir Gerze halkı çıkıyor.  Belediye Başkanından ev kadınına, gencinden yaşlısına kadar  Gerze halkı hayatlarını, geleceklerini savunma konusunda kesin karalılar.

Hazırlıksız halk, hazırlıklı gelen asker ve polis gücüyle, yürek nasıl dayansın dedirtecek cinsten  mücadeleye maruz kaldıklarında bile davarlından vazgeçmiyorlar. Bu deneyim bugün için çok anlaşılmayabilir. Ama;

Çok kısa süre içerisinde direncin Anadolu’nun geleceğini kurtaracağına tanıklık edeceğiz diyor Burcu Cansu.

Doğal ve yaşanabilir çevre hepimizin  hayatının temeli.  Sadece kendi köyleri için değil hepimizin geleceği için direnen bu halkın daima yanında olacağız ve yüreğimizle destekliyoruz.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.