Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları…

Merhaba sevgili günlüğüm.Artık Sinop’tayım biliyorsunuz. Pazar günü Sinop’a geldiğimde arkadaşlarıma, 3 gün evden çıkmayacağım, dinleneceğim demiştim ama, konu Cumhuriyet olunca ,kimse beni evde tutamazdı tabii.

Dün sabah 9.00 da çıktım evden.Aslında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına gidecektim önce ama başkan, biz hallettik süslemeleri, siz doğruca törene gidin değince bende yön değiştirdim.

Havamız günlük güneşlikti,katılımda çok iyiydi.

Etraf cıvıl cıvıl gençlerle doluydu.Ellerinde bayraklar, renkli okul kıyafetleriyle öğrenciler,ortalığı tam bir bayram yerine çevirmişlerdi.

sinopta cumhuriyet bayramısinop2ta cumhuriyet bayramısinop'ta cumhuriyet bayramıCumhuriyet İlk Öğretim Okulusinop spastik çocuklar derneğiblanktelvin sanat tiyatrosublankımkb güzel sanatlar ve spor Okulu müzik bölümü bando takımı

Kutlamalar yapıldı, bu arada ben, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı, esnaflarımızın konvoyunun bulunduğu, iskele alanında olduğum için,kutlamaları yakından göremedim. Valimizin konuşmasınıda tam duyamadım. Dedim başkana ben tören alanına gidiyorum, gösterileri yakından göreyim dedim. Bu arada miniklerin dans gösterilerini, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklör gösterilerini yakından izledim. Ardından geçit töreni yapıldı.

Bir arkadaşım,akşam  fener alayı saat  20.00 de başlıyor değince, bizde erkenden meydana gittik, tabii kimse yok, ne ise parkta vakit geçirdik.Tekrar alana geldiğimizde de yürüyüşe katıldık. Katılım çok güzeldi. Sinop’ta yaşayıp Fener alayına katılanları ve canım Sinop’luları  tebrik ediyorum.Bizim nasıl Atamıza düşkün olduğumuzu gösterdiniz.. Bu arada İMKB  Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Bandosu hepimizi büyüledi.Hocalarını ve öğrencileri kutluyor, tebrik ediyorum.

blankblankblankblank

Teşekkürlerin en büyüğünüde Sinop Belediyesine yapmak istiyorum.Dağıttığı Atatürk Posteri, yaka rozeti, bayrak ve tişörtlerle gerçekten takdir aldı.

Gece büyük küçük herkes, büyük bir çoşkuyla yürüdü. Minicik çoçuklar babalarının omzunda ellerinde bayraklarla yürüyüşe katıldılar.

fener alayı

Fenerlerle, bayraklarla,posterlerle Atatürk Anıtı önüne geldiğimizde, havaii fişek gösterisi başladı.Vehasıl,herşey çok güzeldi.

Atam’ın,  silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.Bu vatan sizin eseriniz..Bizlerde koruyucularınızız.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Canim Arkadasim Nilgun,

    Sen bu guzelim resimler vede harika yazilarinla odullendirmelisin. Seni cok seviyorum !.
    cok tesekkurler.

  2. blank

    Ben de teşekkür edeiyor,sevgiyle öpüyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.