SELİN MELEK AKTAN …H.Çiçeksever’den..

                                                                                          Selin Melek Aktan’ın “Kadınların Dünyası” 

Serisi Museum of the Americas’da

    “Baharatlı Bir Karışım”, “Ultralist Giysiler Tasarım Sergisi”nden daha önceki  yazılarımda bahsettiğim sevgili dostum, zarif sanatçının uluslararası bir başarısını daha gururla duyurmak istiyorum.

           Selin Melek Aktan’ın eserleri 3.defa  Museum of the Americas’da ;Uluslar arası resim heykel sanatçısı Selin Melek Aktan’ın kadınların yaşamlarının çeşitli evrelerini anlatan”Kadınların dünyası”isimli figüratif serisi  14-30 Eylül tarihleri arasında Miami’deki ‘’Museum of the Americas ‘’ da sergileniyor.Bu vesileyle Miamide yaşayan Sinoplulara duyurulur.

Torunum Selinin kitabında kullanılmak üzere resimlerini severek veren, sanatçıya yaraşır, sevgi dolu  büyük yürekli insan Selin Melek Aktan’ın Anadolu’nun renk ve desenlerinden esinlenerek hazırladığı ”Orientalpopart serisi” 2009 yılında müzenin daimi koleksiyonuna alınmış,dansçıları ise dünya kadınlar gününde sergilenmişti.

Her yeni sergi haberini aldığımda gittiğim,2010 yılının aralık ayında  Nişantaşı’nda açmış olduğu  Apeiron Artplus Galeri ile,aynı zamanda müzenin Türkiye temsilciliğini de yürüten Selin Melek Aktan  bu yıl ağustos ayında Amerika’daki Müzeler Birliğinin Uluslar arası sanat danışmanlığı komitesine seçildi.

Profesyonel sanat hayatına başladığı 2004 yılında Zurih Art Show’un en avangard sanatçısı seçilen ve  dünyada 16 ülkede resimlerini sergileyen,  Türkiye’de de son 4 yılda 8 kişisel sergi açan Aktan , yurt dışında doğunun gizemini batıya taşıyan özgün tarzlı bir renk sanatçısı olarak tanınmaktadır..

Selin hanımın ayrıca, ülke sorunlarına duyarlı yazılarını da okumak mümkün.

Sanatçı alnında ışığı ilk hisseden insandır. Selin hanım resim yapmanın ötesinde sosyal duyarlılıkta da önde gidiyor.

”Aşk Selinde Uçuşan Melekler” isimli şiir kitabı “1000 Çiçek Açsın, 1000 Fikir Yeşersin” kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla ÇYDD yararına satılmış.

Kibelenin İşliğinden çalışmalarına devam etmektedir.  Aşk dünyanın en karmaşık duygusu, baharatlı bir Hint yemeği gibi hoş geldin Aşk diyor Selin Melek Aktan.

melek aktan

Yüzü hep gülen, şirin ve sıcak insan Selin hanımı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yolun açık olsun sevgili Selin Melek Aktan.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.