Paris…Ebruli Sayfalar…

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

 

Bu yazımda size Paris’i anlatmak yerine, bu şehirde yapılması ve yapılmaması gerekenler başlıkları altında önemli ipuçlarını sizlere vermeyi tercih ettim.

                                                                                               Paris’te yapılması gerekenler

 

* Çok çok parayla gidin.

* Yanınıza yağmurluk ve şemsiye alın. Çünkü yaz ayında bile bardaktan boşanırcasına bir yağmurla karşılaşabilirsiniz. Paris’de saçak altı kavramı olmadığı için sokakta bir güzel ıslanırsınız.

* Champs-Élysées Bulvarı’ndan geçerken, birbirinden güzel parfüm kokuları geleceğini bilin. Bunun sonunda dayanamayıp bir tane parfüm alacaksınız.

* Champs-Élysées Bulvarı’nı yürümeye başlamadan önce su şişenizi yanınıza alın. Eğer yolda susayıp, su almaya kalkarsanız 1,5 litrelik suya 8 Avro vermek zorunda kalırsınız. Çünkü bu cadde üzerinde daha ucuz su satan bir yer asla bulamazsınız.

* 10 Avro verip, Louvre Müzesi’ni gezin ve Mona Lisa’nın önünde kalabalığı yarabilirseniz fotoğraf çektirin.

* Eiffel Kulesi’ni hem gündüz hem de gece ziyaret edin. Çünkü gündüz ayrı güzel, gece ayrı. Geceleyin, saat başlarında Eiffel Kulesi’nin ışıkları bir süre yanıp söner. Bu çok hoş bir görüntü oluşturur.

* Seine Nehri turu yapın. Tekneler Eiffel Kulesi’nin yakınından kalkıyor. 12 Avro bir kişi ve tur yaklaşık bir saat sürüyor. Koltuğunuzdaki telefondan birkaç dilde de nehir boyunca gördüğünüz yerler anlatılıyor. Türkçe tabi ki yok.

* Notre Dame Katedrali’ni önündeki kuyruğa rağmen, içerisini muhakkak gezin.

* Arc de Triomphe’a geldiğinizde önündeki banklara oturun. Çünkü Champs-Élysées Bulvarı’nı yürüdüğünüz için ayaklarınızı hissetmeyeceksiniz.

* Yanınıza sözlük alın. Çünkü resepsiyonist ve tek tük garsonun dışında İngilizceniz işe yaramaz.

* 120 senedir süren, Edith Piaf, Liza Minelli, Frank Sinatra ve Ginger Rogers gibi ünlülerin sahne aldığı ünlü Moulin Rouge kabaresine kesinlikle gidin. Yalnız bir kişi 150 dolar.

* “Param arttı. Daha ne yapsam?” diyorsanız Paris’te, otelin girişindeki broşürlerden bir tane alın. Orada turistlerin nasıl para harcayabileceğini güzel resimlerle anlatan reklamlardan göreceksiniz. Oradan istediğinizi seçebilirsiniz.

parisparisparisparis

 

Paris’te yapılmaması gerekenler

 

* 10 Avrodan ucuza yemek veren bir restoran aramayın. Bulamazsınız. 10 Avroya da vejetaryen yemek bulabilirsiniz.

* Asla taksi durağının dışında yol boyunca bir taksi durdurmaya kalkmayın. Durmazlar.

* Duran her taksinin sizi havaalanına götüreceğine inanmayın. Her taksi şoförü sizi havaalanına götürmeyebilir.

* Charles De Gaulle Havalimanı’ndaki check-ininize vaktinde geldiğinizde rahat bir hissiyat sizi kaplamasın. Check-ininizi vaktinde yaptırmak sizin uçağa vaktinde bineceğiniz anlamına gelmemektedir.  Çünkü X-Raylerde binlerce insan kuyruğu vardır. Uçağınıza zor yetişirsiniz.

* Bu yüzden de duty free’de asla vakit harcamayın.

* Paris sokaklarında gezen güzel ve bakımlı kadınları görünce moralinizi bozmayın. Siz de ayrı güzelsiniz.

* Geceleyin tek başınıza Paris sokaklarında gezmeyin. Irk ayrımı yapmayı sevmediğim için sadece şöyle söyleyeceğim, Fransız kökenli olmayan insanlar, sizi sokaklarda rahatsız edebilir.

* Louvre Müzesi önündeki 500 kişilik kuyruk sizi korkutmasın. O ne ki? İçerde o sayıdan kat kat fazla insan var.

* Paris’e yalnız gitmeyin. En sevdiğiniz bir arkadaşınızla ya da mümkünse sevgilinizle gidin de Paris’i hiç unutmayın.

* Seine Nehri boyunca kenarlarda gördüğünüz öpüşen çiftleri görünce moralinizi bozmayın. Sizin gibi dolu insan var. Teknede bile var.

* Gece yatağa yattığınızda kendinize “Yaşasın!!!! Paris’te kazıklanıyorum ama buna değer.” demeden yatmayı unutmayın.

 

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

2 Yorum

  1. blank

    Harika olmuş canım.. Diğer ülkeler için mesela İngiltere için de yazar mısın?

  2. blank

    Gül, inanmayacaksın ama İngiltere’ye hiç gitmedim. Ama diğer ülkeler için bu tarz yazabilirim. Beğendiğine çok sevindim. Biraz stilimi değiştirmek istedim. Okuyuculara daha yakın olmak istiyorum. Biraz daha samimi. Senden olumlu bir geri dönüt almak çok iyi oldu. Çok teşekkür ederim. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.