Aşk ve Gurur..Jane Austen..

Dünya klasiklerinden okuduğum çok güzel bir kitap dı.451 sayfa kitabı 4 günde bitiriverdim.1813 de yazılmış bir kitap. Ne güzel işlemiş konuyu yazar, ben de büyük bir zevkle okudum. Sizlere de tavsiye ederim. Sinop Dr. Rıza Kütüphanesinde var, bilgilerinize..

Taşrada yaşayan bir ailenin 5 kızından biri Elizabeth. Aslında kitap daha çok 2 kızın yaşantısından ve aşklarından bahsediyor.

Önce  Jane, soylu bir beyefendi olan Bay ‘Bingley in aşkını kazanıyor, ama sonra çözemediği bir sebepten ötürü, Bingley ondan vazgeçiyor.

Ardından Elizabeth, Bingley’in çok samimi, ukala kendini beğenmiş arkadaşı Darcy’le tanışa da, ondaki bu özellikler, ona çok itici geliyor. Kasabada ki kızların  aradığı zengin kocayı, kızların kendi annesi de çok arzu edip, kızlarını böyle bir zengin kocayla evlendirmek için çırpınıyor.

Elizabeth yengesiyle çıktığı bir seyahatte tesadüfen yine Bay Darcy’le karşılaşıyor. Olaylar çok farklı boyut kazanıyor ve Bay Darcy , Elizabeth’e evlenme teklif ediyor. Elizabeth asla böyle bir teklifi kabul edemeyeceğini yüzüne haykırıyor.

Ailenin 3. Kızı da hepsinden önce, kumarbaz, yalancı, para düşkünü bir subayla kaçınca da işler hepten karışıyor.

Şimdi….Acaba Jane ve Elizabeth kimlerle evlenecek veya evlenemeyecek mi? Ailelerinin maddi durumu ne olacak?

Kız kardeşleri ne yapacak?

Çok sürükleyici bu güzel kitabı, okumanızı öneririm. Ben çok beğendim.

Haydi iyi günler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.