Çocuğunuzun gücünü geri verin! Ben Zamanı

Aşırı ilgili anne, babalar olunduğunda; çocuğun cebine her zaman hazır para konulduğunda, istekleri yerine getirildiğinde ve geleceği garanti altına alınmaya çalışıldığında; çocuk biraz da tutsak haline geliyor. Nereden mi biliyorum? Elbette istisnalar vardır ama danışanlarımın hikayelerinden…

Kendi anne babalarından göremedikleri ilgiyi, aşırı ilgi olarak farkında olmadan çocuklarına yansıtan ebeveynler baskı yaratıyorlar. Çocuklarının artık yetişkin olmalarına rağmen çocuk kalmalarını sağlıyorlar. Kendi gücünü eline almayan genç yetişkin; ailesine öfkeli oluyor. Çocukların sorumlulukları kendilerine teslim edilmediğinde; onları güçsüz kılıyoruz. Daha kötüsü yetişkin olduğunda; hayallerini, isteklerini, hedeflerini (eğer olabildiyse) gerçekleştirmek için kendini yetersiz ve değersiz zannediyor. Yetersizlik ve değersizlik hipnozunu öyle güçlü almışki sevmediği halde ailesinin işini devralanlar, annesinin, babasının sözünden çıkamayıp kendi bildiğini okuyamayanlar çok… Gelir seviyesi yüksek olan ebeveynlerin, belirli bir yaştan sonra çocuklarının kendi harçlıklarını kazanmaları için çalışmalarını teşvik etmeleri çok sağlıklı olur.

Annemle babamın henüz öğrenciyken çalışma isteğimi desteklemesi yıllar içinde çok işime yaradı. Üniversite öğrencilik yıllarımla birlikte 18 yaşından itibaren kendi harçlığımı kazanmam, hayatta ne olursa olsun kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim inancını vermiş. Aileme çok teşekkür ediyorum.

Yetişkin olduğunda kendi gücünden yoksun evlatlarınız olacağına, lütfen kontrolü bırakın kendi yolunda, hayallerinin peşinden tutkuyla giden, kendi gücünü eline almış yetişkinler olsunlar. Ancak; o zaman kendilerini gerçekleştirebilir ve MUTLU olurlar.

Çocuklarımızın hayatını garanti altına alamayız. Onlar zaten çok daha yüce bir gücün garantisindeler! İzin verin bunu fark etsinler, deneyimlesinler. Annelerinin babalarının parasına, maddi imkanlarına değil kendilerine güvensinler…

Esas o zaman sırtları yere gelmez!

Sevgilerimle

Hande Akın

6.4.2016

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.