SINIRLARIN ÖTESİNE GEÇ..Ebruli Sayfalar.

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Türkiye’de ilk kez Sinop’ta yapılan son derece önemli bir faaliyetimizden bahsetmeden olmaz dedim ve işte “Sınırların Ötesine Geç”i anlatmaya başlıyorum.

“Go Beyond the Limits / Sınırların Ötesine Geç” bir Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti projesidir. Ortaklarımız ise İspanya, Bosna ve Hersek, Slovakya, Tunus, Polonya, İtalya, Fransa ve Slovenya’dan oluşuyor. Bu projede iki ana faaliyet bulunuyor. Birinci faaliyette, Tülay Erşahin Can Dostları Yaşam Evi’ndeki can dostlarımızla vakit geçirmek ve onlara gerekli tedavi ve şefkati göstermek, ikinci faaliyette ise projelerinden bir tanesi ve herkesin bildiği Sinopale – Uluslararası Sinop Bienali ve Ara Performansları – yi gerçekleştiren Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nde Sinop’un sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunacak faaliyetler düzenlemek bulunuyor.

Bilmeyenlere hatırlatmalıyım. Ben Sinop’ta yerleşik üç derneğin aktif bir üyesiyim. Bunlar: Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA, Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği. Üçünün de yönetim kurulu üyesiyim ve hepsinde çalışmaktan ayrı bir zevk alıyorum. Üç derneğime de projeler yazıyorum ve Sinop’a faydalı olmaya çalışıyorum.

Bu kısa bilgiden sonra tekrar gelelim projemize. Neden Türkiye’de ilk olduğuna gelince… Şimdiye kadar Türkiye’de Avrupa çapında topluma hizmet vermek üzere birçok proje yapıldı. Bunlar, engelliler, çocuklar, gençler, çevre konulu gibi projelerdi. Ama içlerinde hiç can dostlarımızı kapsayan proje olmadı. İşte “Sınırların Ötesine Geç”, sınır tanımayan hayvan dostları için bir proje oldu. Projemiz, Hayvan Hakları Konfederesyonu’un ve Türkiye’de bulunan diğer hayvan koruma derneklerinin büyük ilgisini çekti. Ayrıca şimdiye kadar Türkiye’de, projenin ikinci faaliyeti olan şehrin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulanan faaliyetleri içeren çok az proje yapıldı. “Sınırların Ötesine Geç”, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul gördü.

Bu faaliyetlerde yer alan gönüllülerimizi (ya da meleklerimizi demeliyim) tanıtayım.

carla

Carla  Busto Ovies: Veteriner fakültesinde okuyor ve tek dersten bekliyor. 1991 Candas, İspanya doğumlu Carla, birinci faaliyette yer alıyor ve Sinop’ta 6 ay kalacak. Tülay Erşahin Can Dostları Yaşam Evi’nde can dostlarımızı tedavi edecek, onlarla oyunlar oynayacak ve sahipsiz olmadıklarını onlara hissettirecek.

andrea

Andrea Liethof Sánchez: Veteriner. 1991 Barcelona, İspanya doğumlu Andrea, ikinci faaliyette yer alıyor. Sinop’un sürdürülebilir kalkınmasında hayvan refahı konusunu seçti ve o da Tülay Erşahin Can Dostları Yaşam Evi’nde can dostlarımızı tedavi edecek, onlarla oyunlar oynayacak ve sahipsiz olmadıklarını onlara hissettirecek. Andrea, Sinop’ta 2 ay kalacak.

maria

Maria Trinidad Giner Soler: Gazeteci. 1989 Lorca, İspanya doğumlu Maria da ikinci faaliyette yer alıyor. Kendisi aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçı. Sinop’un sürdürülebilir kalkınmasını insan ve nesne ile bağdaştıran ve bunu fotoğraf karesine sıkıştıran çalışmalar gerçekleştirecek. Maria da Sinop’ta 2 ay kalacak ve faaliyetinin sonunda Sinopale Galeri’de bir fotoğraf sergisi düzenleyecek.

“Sınırların Ötesine Geç” tam 15 ay süren bir proje olduğundan, ilerleyen aylarda  Sinop’ta Avrupa Birliği, Balkanlar ve Kuzey Afrika’dan gelecek olan daha bir çok gönüllü ağırlayacağız. Ben de sizlere buradan haberler vermeye devam edeceğim.

Ayrıca şu anda devam etmekte olan diğer Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerim de var. Onları da sizlere teker teker tanıtacağım.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere …

Ebru

 

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.