Sinop Sahilleri….

Bu sabah bir rüzgar vardı ki,  bizim şiddetli karayelimiz esiyordu yine.)))Bizim karayelimiz dedim, çünkü Sinop’lular genelde 2 rüzgar ismi kullanır burada ,limandaki deniz esiyorsa gündoğusu, diğeri dalgalıysa karayeldir))))Boşuna yazmıyor SKY Kulübünün önünde ‘’Temmuz-Ağustos-Sinop’’diye.Sinop, senenin 12 ayı, limanıdır Karadeniz’in.Ahhh şöyle birde yat limanımız olsa tertemiz pırıl pırıl,yatlar ,yelkenliler sıra sıra dizilmiş.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Ne güzel olurdu. Bugün tekneye giderken baktım, maşallah ne ararsan vardı dalgakıranın içinde.Özelliklede poşetler,denizden 3 tane koca torba çıkarıp attım çöpe(((Takılacak yine pervaneye ,fırçayı ben yiyeceğim)))Limandan ekseri ben çıkartıyorum da tekneyi.Eşim pervaneye bir şey takılırsa benden biliyor))))))

Hani birisini evlendirirken vesile olursunuzda, iyi olursa Allah’tan, kötü çıkarsa sizden bilirler onun gibi))))))

Bugün arka denizde o dalgayı görünce imkansız gidilmez dedim,ön tarafa döndük denizin kıyı kesimi süt liman..Hemen telefon açtık arkadaşlara denize gidebiliriz diye ve 13.30 gibi çıktık.Vallahi hani dün akşam parkların ve aşıkların doluluğundan bahsetmiştim ya ,bugünde plajlar öyle kalabalıktı.Ama çok çok kalabalıktı..Demek ki Sinop ancak doldu,gece halk kendini sokağa,gündüzde denizlere atıyor)))))

Yalnız bir konuya tekrar parmak basmak istiyorum. Şu jet skiler korkutuyor gerçekten.Tamam binin bir şey demiyorum ama, sahile yaklaşırken ve ufak teknelerin yanından geçerken lütfen yavaşlayın.

Bugün yine kötü bir durumla karşılaştık.yanımızdan son sürat Mavi Ay teknesi geçti,ama mübarek yanımızdan son sürat geçiyor,teknede 2 çocuk var zaten denizde dalgalı,bu yapılır mı ?Neyse ki kaptanımız iyiydi de hemen dalgaya doğru kırdı dümeni çok fazla etkilenmedik.Biliyorsunuz bir olumsuzlukta geçen sene yaşamıştık Reis adlı tekne yanımızda demirliydi,aniden son sürat hareket edince, bizim masanın üzerinde ne kadar tabak,çay bardağı,şekerlik varsa hepsi denize yuvarlanıp düşmüştü.Karadaki hız gibi denizdeki hız da kötü. Beyler, tekne sahipleri, sizlere sesleniyorum, lütfen kıyıdan uzakta yapın hız denemelerinizi.Tehlike arz ediyorsunuz bizler için.

Bugün D.S.İ önünde demirledik bizde. Vallahi rahat 3saat yüzmüşümdür.Çocuklarda vardı,çok keyif aldılar.Hele ufaklık Ömer ,sudan korkardı,şimdi denizden çıkmak istemedi)))Bir ara baktım kolluklarla kimseye tutunmadan yüzüyor)))Annesinden daha çabuk öğrenecek gibi geldi bana))))))))

Biliyorsunuz Pazar günleri karbonhidrat günüm)))Bugün yine ıspanaklı börekler, köfteler gitti.)))Ama her yediğim fazlalığın yerine, aşağı yukarı 150 metre filan yüzmüşümdür)))150 metrede yüzsem, bu kadar yemeğe 100gram gidiyor işte))))

Bu arada yine arkadaşlara ve güzel kızlarına rastladık)))Anneleri tanınmamak için gözlerini örtsede, Billur Kalkavan olduğunu anlamışsınızdır))))Ya vuvuzella öttüren babaları)))))Onlarıda görüntüledim))))

Yine keyifli bir günün daha sonuna geldik. Sizinle bugün yine Sinop sahillerini dolaştık))))Yarın nereye gitmek isterseniz, söyleyin bakalım)))))))))))İyi geceleeeeeeeeeer))))))İyi ki varsınız))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Ne zaman senden ve enerjinden bahsetsem maşallah demeden geçemem.Nasıl sıcak bir insansın;ilk tanıştığımda pozitif elektrik aldığım sayılı insanlardan biri olduğun gibi zaman içersinde hiç yanılmadığımı da daima hissettirdin.Tabi ki eşin Süha bey de elmanın diğer yarısı bence.Bugün tüm samimiyetiniz ile bizi yine misafir ettiniz.Biz gerçekten çok güzel bir gün geçirdik.Denizin lezzetine doyacaktık neredeyse…Yazında da belirttiğin gibi Mavi Ay teknesi son anda keyfimizi kaçıracaktı ama kaptanımız Süha beyin başarılı hareketi buna izin vermedi.Ben Sinop’luları saygılı insanlar olarak tanıdığım için tekneyi kullananın Sinop’lu olmadığını düşünüyorum.Çok ayıp etti , kara taşıtlarındaki şoför psikolojisi denizde olmazzzz.
    Ayrıca teessüf ediyorum neymiş Ömer annesinden daha çabuk yüzmeyi öğrenecek ! Ben zaten yüzüyorum siz panik olmayın diye simit kullanıyorum :)) Herşey gönlünce olsun,enerjin daim gönlün hep mutlu olsun
    Bence sana Sinop’lular ve Sinop’u sevenler İYİ Kİ VARSIN NİLGÜN demeliler…

  2. blank

    Canım yaaa)))))))))Çok teşekkür ediyorum.Vallahi sizler benim arkadaşlarım,dostlarım iyi ki varsınız.Sizleri çok seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.