SİYAH –BEYAZ

Siyah beyaz değince ilk aklıma gelen eski Türk filimleri oluyor.Hani Ayşecik’lerin, Belgin Doruk’ların, Sadri Alışık’ların, Kartal Tibet’lerin oynadığı siyah beyaz Türk filimleri….Eyyy gidi günler ey..Her Pazar ablamlar sinemaya gidermiş. Sonra onlar evlenip gitmişler. En küçüğü ile aramda 10 yaş fark olduğu için mişli zaman kullanıyorum))). Sonra ben başladım gitmeye arkadaşlarımla . Ama gizli giderdik. Neden kızardı babam bilmiyorum. Belki de öpüşme sahnelerini görmeyeyim diye kim bilir))))Ah babacığım ahhh ..Şimdi bilsen her şey televizyonlarda…Eski filimler çok masum kaldı yanında…)

Ya bir dakika konuyu dağıtıyorum galiba, neden  girdim bu siyah beyaz Türk filimlerine …Tamam eşim bu sefer Ankara’ya gittiğinde eski resimlerinden getirmiş.Biraz önce tarayıcımda tarattım ve paylaşayım dedim sizlerle)))

Ne resimler ama o zamanlar uzun saç modaydı. Tığ gibide delikanlıymış))) Aslında bence şimdi daha yakışıklı)))

Onun eski resimlerini yayınlayınca bende ister istemez eskiye gittim…Kimler gelmiş ,kimler gitmiş…Çoğu da gitmiş zaten. Biliyorsunuz 10 gün öncede halasını kaybetmişti. Kayınvalidemi 2000 yılında kaybetmiştik. Ya bizim eski resimler. Öztürkler Aile kampına giderdik. Orası şimdiki gibi gençlerin mekanıydı. Çok popülerdi o zamanlar.Bizde her hafta sonu oraya gider arkadaşlarla buluşurduk.Ben her gidişte zeytinyağlı dolma sarardım.Çok güzel olurdu.)))  Daha öncede anlatmıştım size ama,web sayfamda bir kez daha anlatayım..

Çok güzel dolma sarardım. Ama dolmanın içini annem hazırlar beraber sarar, sonra yine annem pişirirdi. Ben yeni evlendim o zaman öyle evlerde telefonda yok.Zeytinyağlı dolma yapmak istedim .İç hazırladım bir güzel,sardım.tencereye dizdim.Sonra pişirmeye geldi sıra….Ama içine su mu koyacağım ,yağ mı bilemedim))))))) Düşündüm,dedim ki Nilgün adı üstünde zeytinyağlı dolma…Eee o zaman içine zeytinyağı koyacaksın dedim.Ve sadece yağ koydum.Allah’tan toplasan 30 tane dolma yok içinde.çıtır çıtır ses gelmeye başladı, ben çevirmeye başladım.Bir taraftan da ne kadar zormuş,annem bunu nasıl pişiriyordu ki diye düşünüyorum)))

Akşam eşim geldi ben kızarmış dolmaları sıraladım tabağa ve tabii çok yağlı.Bir kaç tane yedik.Çıtır çıtır..Sen bekarken çok daha güzel yapardın dedi…Foyam su yüzüne çıktı))))))))))))

Sonra öğrendim ki su koyacakmışım))))

Siyah beyaz resimlerle eski anılarıma gittim bende…Birden de annemi özledim((((Beraber dolma sarışımızı, kaçamak denize gittiğimde yalanıma ortak olup babama karşı beni koruyuşunu..(((

Bana cehiz almak için verdiği mücadeleyi, soğuk havalarda düşündüğü balıkçıları …

Çok iyi insandı annem,  çook…Allah gani gani rahmet eylesin..

Tüm ahrete intikal etmiş annelere de Allah’tan rahmet diliyorum. İyi geceler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.