GREENPEACE….

Bir önceki yazımda size Greenpeace  gemisi yarın (dün)saat 13.00 ile 17.00 arası, gezebilmemiz için açık olacağını yazmıştım.Ve bizde işlerimizi ancak yoluna koyup saat 4.00 de iskeledeydik.Çok kuyruk vardı.Sanıyorum bir yarım saat beklemek zorunda kaldık.Büyük bir balıkçı gemisi.3 tane kocaman direkleri var,rüzgarın musait olduğu zamanlarda yelkenle gidiyorlarmış.Mürettebattan Öykü ,bize  gemiyi gezdirdi ve bilgiler verdi.Kısa bir video gösterileri de oldu.Çernobil’le ilgili.Bu sabahta İzmir’e gideceklerdi.Oradan da Mersin’e.Öykü, tam bir çevreci olduğunu ispat etmiş ,sonrada internetten Greenpeace üye olmuş.Sanıyorum bazı sınavlardan geçmiş,şimdide gönüllü olarak gemide çalışıyor. Sadece bağışlarla yürütüyorlarmış,aktivitelerini. Dünde hatta Sinop Kalesine pankart asmışlar. Videosunu izledim, sizde yayınlayacağım,H.Çiçeksever yollamış.

http://nukleer.greenpeace.org/?p=1917(Bu adresten izleyebilirsiniz.)

35 dakika gemide gezdik, resimleri de paylaşacağım sizinle. Sinop’ta ,nükleer ve termik santral kurulmasın diye bizlere destek oldular,çok teşekkür ediyoruz onlara.

Evet, dün olanları hemen bildireyim dedim sizlere, aslında gerçekten Sinop çok yoğun şu sıralar,

Armatörlerin de Pazar günü Sinop’ta genel kurulu olmuş. Ama detaylı bilgiyi Sinop gazetelerinden alabilirsiniz.Toplantıda yoktum çünkü)))

Evet ,dün pazartesiydi.Tam 3 ay önce memografi randevusu almıştık.Önceden 10 gün sonraya randevu verirlerdi,şimdi 3 ay sonraya veriyorlar düşünün yoğunluğu.

Sevgili bayanlar;hayatımızda kanserin rolünün nasıl büyük olduğunu görüyorsunuz.Gerçekten çok arttı.Ama bunun yanında erken teşhiste,hayat kurtarıyor.Erken tanıdan korkmayın.Bunun içinde ayda bir evde kendiniz göğsünüzü kontrol edebilirsiniz.Biliyorum ne hikmetse,korkudan mıdır nedir bilmiyorum,kendi kendimize bile kontrolden çekiniyoruz.Lütfen kulak ardı etmeyin,ufacık bile olsa ele gelen şişlikleri, göğüs de ki değişiklikleri önemseyin,bir şey olmaz diye düşünmeyin.Olsak bile, erken teşhisin önemini unutmayın.

Ben sanıyorum 7 yıldır her yıl memoğrafi çektiririm. Doktor gerekli görmüştü ve biz önceden her sene Samsun’a gidiyorduk çektirmeye.Şimdi ise hemen Sinop’umuzda, makinası var,faydalanıyoruz. Hiç unutmuyorum 3yıl önceydi galiba emin değilim yıllar o kadar çabuk geçiyor ki..

Halk Eğitim Merkezinde bir panel vardı kanser üzerine ve büyük çoğunlukta sağlanmıştı, o zaman Sinop’ta memografi makinası yoktu.Ben o gün bir imza kampanyası başlatıp,tam 264 kadından imza toplayıp bir dilekçeyle valiliğe başvurmuştum,1,5 ay sonrada makine geldi.Bakın birliktelik çok önemli.İstekler çok önemli,her şeyi bırakın, hayatımız çok önemli…Bu önemlilik arasında yanınızda bulunan nimetlerinde kıymetini bilin.Kendinizi koruyun,şehrimizi de koruyalım.Birlik olalım,beraber hareket edelim.Birlikten güç doğar unutmayalım…Siz benim ne mesaj verdiğimi anladınız zaten)))))

Dün,Greenpeace Gemisini gezdikten sonrada spora koşturduk. Tabı ancak yer hareketlerine yetişebildik)))

Akşamda çok sevdiğim arkadaşlarımdan birinin doğum günü vardı,hem sürpriz parti yaptık, hem de yeni eşyalarımı kutladık.Oturmamız çok güzeldi.Çok keyifli geçti.

Her günümüz böyle güzel ve neşeli geçsin.

Önce kendinizi sevin ve iyi bakın…Sonra sevdiklerinize,çevrenize…

Siz iyi olun..Olunki çevrenizdekilerde iyi olsunlar.

Haydi yine çok yazdım. İşim çooook ,işiiiiiiiiiiim))))))

Hepinize iyi günleeeeeeer)))))))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.