Hayırdır İnşallah……….

Ya ne oldu bana anlamadım.Her gün uyumaz ,ne yapar eder günlüğümü yazardım.Ama şimdi bakıyorum da en son geçen Pazar yaşadığım, haberleri yazdım size, o da Salı günü.Hayırdır inşallah,kimin nazarı değdi bana??????Söyleyin kim mavi gözlü))))
Ya sevgili günlüğüm senden özür dilerim gelemedim, hal hatır soramadım(((
Off off Nilgün’nün işi başından aşkın galiba sebep sadece bu. Yoksa bahar filan çarpmış değil.
Biliyorsunuz bir salonda tadilat yaptırdım hayatım değişti, yorgunluk,iş güç,feleğimi şaşırttı bana)))
Ne ise bitti çok şükür. Çarşamba gecesi de ilk konuklarımı ağırlayacaktım ki , maalesef onlarında usta işi geç bitince bir sonraki gece geldiler.Ama bende hazırlandığım için o gece bizde yeni koltuklarımızı eşimle kutladık.))
Öbür gün yani 22 Nisanda 2 gemi geldi Sinop’a ikisi de yabancı.Biri kocaman ,2. si yanında civciv gibi duruyordu.Görmeye gittik arkadaşımla.Hep de 75 üstü yaşlı kesimle karşılaştık.Hani bizim ülkemizdeki gibi çekilip köşeye oturayım değil de bastonlarıyla geziyorlardı vallahi.Aferin onlara ve aferin onlara bu yaşantıyı sağlayan ekonomik şartları sağlayanlara.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

O gün havanın güzelliğinden istifade edip, hani geçen gün sinema çıkışı gidip de hiç resim çekemediğimiz, cafeye gittik.İsmi ZEY-DE mutfak
Zeynep kızlarının ismi,Deniz’de oğullarının oradan almışlar bu ismi.Arkadaşım kahve içti bende nestcafe,yanında minik minik kurabiyelerle ikram ediyorlar..Ama biz birde yanına jöleli pasta istedik.Malum rejime devam ediyoruz ya, paylaştık arkadaşımla.Çok güzeldi,tertemiz ev ortamında,fiyatlarda çok uygundu.Hele sabahları kahvaltı veriyorlarmış ki,verdikleri şeyleri ve fiyatını duyunca dudağım uçukladı şaşkınlıktan,Çok uygun çooook.İlk fırsatta gidip sizlere anlatacağım. Adresi de vereyim hemen neresi olduğuna dair. Deniz Sineması‘nın hemen köşesindeki,eski Kara İnci’nin yeri.Tavsiye olunur.Arkadaş bile aramanıza gerek yok,yalnız hissetmiyorsunuz kendinizi.Sanki bir arkadaşınıza oturmaya gitmiş gibi oluyorsunuz.İnternette var.))
Dünde hava pek güzeldi ama ben kendimi dikiş dikmeye odaklamıştım.Onun içinde arkadaşımın çay teklifini kabul etmedim evde bütün gün dikiş diktim.Elbisem güzel oldu.Kol ve yakasının biyeleri kaldı.Eğer güzel olursa konserde bile giyebilirim Şık ve sade bir elbise oldu.Aksesuarlarla da süslerim)))
Gecede 23 Nisan şenlikleri kapsamında fener alayı vardı. Bizde yürüyüşe katıldık.Çocuklar pek güzellerdi çeşit çeşit gösteri kıyafetleriyle katılmışlardı,sonrada havai fişek gösterileri yapıldı.Ben eve gelince yine dikişime devam ettim.
Birde bu aralar Sinop Tarihini araştırıyorum. Rehberlik işim için.Bu arada arkadaşım A. Yaşar Sarıkaya’nın, Bir İnci Memleketim isimli kitabını okuyorum.Çok güzel araştırmalar var Sinop’la ilgili.Halk Kültürlerimizin korunması ve kaydedilmesi için bu araştırmayı yapıp yazmış.
Yarın 25 Nisan. Gerze’de Termik Santrale Hayır yürüyüşü var.Saat 10.00da otobüste kalkacakmış CHP il binasının önünden.Hepinizi bekliyoruz.
Sinop’u Seviyoruz,Termik Santral İSTEMİYORUZ.
Hepinizi de bu yürüyüşe bekliyoruz.
Yüzünüzden tebessüm, kalbinizden sevginiz hiç eksilmesin. İyi günler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.