Kürkçü dükkanına döndüm…

Size anlatacağım o kadar şey var ki, hangisinden bahsetsem bilemiyorum.^En iyisi sırayla gideyim ne dersiniz?.Dün gerçekten çok üzücü bir gündü. Allah bir daha yaşatmasın diyor ve güzel şeyler anlatmaya başlıyorum.

Aslında İstanbul’daki ilk 2 günümü anlatmış, sonrada çok yoğun olduğum için yazamamıştım.

Ya  gerçekten İstanbul’da yaşayanlara Allah yardım etsin.Çok zor Bir karmaşa,bir koşuşturmaca.İstanbul’a en fazla 15 günlüğüne gideceksin,gezip geleceksin.Yoksa yaşamak için….Çok zor…

Ya da biz alıştık sakinliğe artık oralar çok kalabalık ve zor geliyor.

Bu sefer İstanbul’a  gidişimde ki 2. etkende mobilya bakmaktı. Sağ olsun eski iş arkadaşım Ayşe o gün boşmuş beni aldı,kadın kadına bir güzel dolaştık, Ikea’ yı da, Modako’yu da.Yanımızda beyler olmayınca nede güzel dolaşılıyormuş,vallahi pek keyifliydi.)))

Ikea’da yemekde yedik, ahh ahh diyetisyenim görmesin)))Ama bir şey söyleyeyim mi dedim ki ben kesin 1,5 kilo almışımdır diye düşünüyordum ki,hiç almamışım gittiğim ,kiloyla gelmişim.Buna çok sevindim))))Halbuki 2gece diyetim bozulmuştu ama devamlı gezip,dolaşmaktan kilo almamışım.O gün bütün gün mobilya baktık Ayşe’le, 2yerde de beğendik,Pazar günüde eşim ve kızımla gelip karar vereceğiz dedik. Pazar günüde aldık. 2 Hafta içinde yollayacaklar. Nakliyat içinde 550 lira ödeyeceğim. Biraz tuzlu oldu galiba ama gönlüme göre de oldu.Sinop’ta hep tek çeşitti.İnşallah güle güle sağlık içinde kullanırız.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

 

Böyle koşuşturmalarımız arasında 2 akşamda İsmet Amca’lara (kızımın deyimiyle) yemeğe davetliydik. Bir sonraki gecede İsmet Bey için yapılan sürpriz doğum günü partisi olunca, rejimin dozu kaçmıştı.Ama pek keyifli bir gece geçirdik. Birde oğulları babalarına masaj makinası almışlar,15 dakikada o koltukta yatıp masaj yaptırdım. Ama boyum kısa geldi,fazlada rahat edemedim.

O gece arka taraftaki kilisenin zangoç’u bizi paskalya törenine davet etti. Bende biliyorsunuz çok meraklıyımdır, resim çekebilir miyim diye sordum,tabii çekebilirsiniz dedi. Paskalya töreni gece 23.00de başladı.Fazla kalabalık değildi. İnsanlar ellerinde mumlarla kilisede toplanmış, genç bir kızın okuduğu duayı dinliyorlardı.İnanır mısınız kızın okuduğu dua ,sanki bizim mevlutlerde okunan Arapca duaların kulağa gelen tınısını çok andırıyordu.Uzunca bir duadan sonra papaz çıktı elinde kocaman bir incille, herkesin elinde uzun beyaz yanan mumlar, papazın yanındaki beyin elinde de bizim diyojen’in fenerine benzeyen bir fener vardı.Sanırım içinde tütsü vardı adam salladıkça feneri,tütsü kokusu etrafa yayıldı. Sonra kilisenin bahçesine çıkıldı, orada da bir kürsüden papaz dua okudu. Bizlerde izleyip resim çektik. Bu arada CNN Türk ten de bir gazeteci vardı,resim çeken.Sonra başta papaz olmak üzere yine kiliseye girdiler,kilisenin kapısında papaz elinde incille durmuş her içeri girene, İncil’i öptürüyordu.Biz girmedik,döndük))))

Öbür gün zongoç herkese kırmızı renkli, tül içinde 2şer 2şer yumurta dağıttı. Bu arada çektiğim videoda zangoç çanı çalarken bir yandan papaz dua okuyor, bir yandan da köpekler uluyordu.Çan çaldığı süre içinde köpeklerin uluması devam etti.Arkadaşımın da köpeği vardı,her istiklal marşı okunuşunda, bitene kadar marş ulurdu.Onu hatırladım.

İşte, oradaki izlenimlerimde böyleydi.

Bugünde Sinop’a geldik. Vallahi 55 dakikada İstanbul’dan Sinop’a, Sarıyer’ den hava alanına da 45 dakikada geldik)))

Bir önceki gecede malum sebepten hiç uyuyamadım. Şimdi saat 23.03 ve ben dün gece 3.00den beri uykusuzum. Size günlüğümü yazıp, yatacağım.

Havadan yine resim çektim, müsaade isteyip. Sinop’un havadan görünüşünü de bilmeyenler görsün istedim.

Sonrada yok valiz boşalt, yok evi temizle,arkadaşta oturma varmış oraya git,oradan spora git.Canım çıktı vallahi))))

A aa bir haber daha TRT Fm , söz verdiği gibi bugün bana ,TRT GAP-DİYARBAKIR RADYOSU logolu radyomu yolladı.Kendisi minicik ama sesi bangır bangır vallahi.Çok güzel, şu anda da radyom açık, müzik dinliyorum, pille çalışıyor)))Darısı başınıza)))

Sizlerde yarışmalara katılın, çıkabilir)))

Bu kadar yeter artık, yazdıklarım  neredeyse roman oldu)))Haydi ben yatıyorum iyi geceler.

Not: Bugün hava alnında yediğim ,en pahallı tostun resmini koydum size)))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.