Sinop’a aşığım, termik santrale karşıyım…

25 Nisan,yani bugün Gerze’de kurulması düşünülen Termik Santrale HAYIR,yürüyüşü vardı.Bizde sabah saat 10.00 da ,yürüyüşe katılmak için evden çıktık.İki arkadaşım,kayınpederim ve ben saat 10.30 gibi Gerze’deydik.

Aman Sinop’un yol çalışmalarını göreceksiniz, nasıl harıl harıl çalışıyorlar aklınız durur.Var bir keramet!Belki her 200 metrede bir çalışma makinaları ,kamyonlar,vinçler vardı. Hummalı bir çalışma gözden kacmıyordu.Yollar sanki otoban gibi olmuş.4 şeritli yol olacakmış.2gidiş,2 geliş. Bir ara kendimi İstanbul’da, Anadolu yakasına geçiyormuş gibi hissettim.

Gerze’ye geldiğimizde hemen girişte büyük bir kalabalıkla karşılaştık. Gerze’li kuruluşlar dışarıdan gelen misafirleri karşılıyorlardı. Bizde arabamızı Cezaevi yanına park edip kalabalığa karıştık.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Hemen aklımdayken yazayım, cezaevinin yanındaki sokağın ismi, Özgürlük Sokağı idi. Göreceksiniz, sanki tavuk kümesinin camları gibi ufacık, tel örgülü ve demirli camlar, hem de tavanın tepesine yakın bölmede.Yanında bir bahçe … Kocaman tel örgüler….Tel örgülerin yanındaki sokakta, Özgürlük Sokağı((((.Allah kimseyi düşürmesin((((

Kalabalık gittikçe arttı. Devamlı çevre ilçelerden gelen gruplar oldu.Greenpeace’ çiler, Ankara’dan katılan tekel işçileri,İstanbul’dan katılan Bayram Paşa Sinop’lular Derneği,   Şu anda ismi aklıma gelmeyen yine İstanbul’dan bir dernek, eski bakanlarımız,il ve ilçe belediye başkanlarımız ve daha birçok katılımcı vardı.Vallahi şu anda kaç bin kişi olduğunu tahmin edemeyeceğim ama gerçekten çok kalabalıktı.3Mayıstada kapalı spor salonunda yapılacakmış.Herkesi bir alana sığdırmaya çalıştılar,Gerze ve Sinop Belediye başkanları, Yaykıl Köyü Muhtarı konuştu.Daha sonrada epey kişiler konuşmuş ama daha fazla ayakta duramayınca,oturacak yer bulmak ve çay içmek için, bir çay bahçesine gittik.Sanıyorum 45 dakika sonrada dağıldı topluluk.Bizde biraz Gerze’yi dolaşıp Sinop’a döndük.

Kalabalığın çok oluşu yüzümüzü güldürdü. Umarım Termik Santralinde kuruluşu iptal olurda, hepimizin yüzü devamlı güler. Bu tertemiz suyumuza, pırıl pırıl denizimize, yemyeşil ormanımıza, gülen yüzlü çocuklarımıza bir şey olmaz.

Tüm dileğimiz çıkarlar uğruna, Sinop’umuzun kaderiyle oynanmaması…

Bugünkü yürüyüşümüze destek veren herkese, Sinop’tan kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.İyi geceler.

Bu arada Gerze’yi daha bir gelişmiş gördüm,şelalenizde pek güzel olmuş.))

Bir not daha yazmadan gitmiyorum yarın saat 13.00ile 17.00 arası Greenpeace gemisi ziyarete açıkmış duyurulur.

Son resimlerdeki yıkılmış bina Kumsal Resturant ve Oteli.Yıkıldığının resmini bir türlü yayınlayamamıştım,bugüne kısmetmiş.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Slogan çok güzel…hepiniz sağolun, varolun…

  2. blank

    Sizlerde sağ olun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.