1Mayıs…..

1Mayıs değince aklıma, çok önceden bahar bayramı gelirdi.Sonra işçi bayramı oldu.Sonra kanlı ve korku dolu günlere dönüştü.Ne ise ki bu sene beklide uzun yıllardan beri ilk kez güzel bir şekilde sorunsuz kutlandı.
Önce belirteyim şu anda saat 4.25i gösteriyor.Ve ben saat 24.30 dan beri uyanığım.Akşam saat 20.30da yatarsam 4saat sonrada uyanırım tabii.Ama neden o saatte yatmak zorunda kaldım anlatayım.

Biliyorsunuz,önce İstanbul seyahatimiz, ardından evimdeki tadilat,ardından eski eşyalarımın annemin evine gidişi ve yerleştirilmesi,(şu anda sabah ezanı okunuyor) ve yoğun tempoda çalışmam,beni bayağı strese soktu.Dün kolesterolüm olduğunu sanarak kan tahlili vermiştim.Gerçektende iyi kolesterolüm 136 çıkmış.160 olursa ilaç kullanman gerekir dedi doktor((((Ki diyette olduğum için yemekle ilgisi yok.Geriye tek sebep kalıyor, stres ve yorgunluk.Bolda yürüyüş yapmalıymışım.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Dün yine işim vardı. Saat 12.00 gibi konservatuvara gidip şefle görüş alışverişinde bulunacaktım 10 mayıstaki, Sinop Üniversitesi konseri için.Ama baktım hiç iyi değilim.Ayaklarım sanki ağırlaşmış,beni taşımıyor((((Kendimi birden kötü hissettim.İçimden hemen pijamalarımı giyip yatmak geldi. Saat 11.00de mümkün değil, işimde var.Bu arada ablamla ve kızımla konuştum.İkisi de çok çalıştığımı,bu günlerin geri gelmeyeceğini söyledi.Haklılardı da.
Nilgün dedim biraz kendine gel, kendini düşün.
Ve anında karar verip, önce şefle olan görüşmemizi haftaya cumartesiye erteledim. Sonra kuaförüme telefon açıp masaj için randevu aldım. Yeni açılmıştı masaj bölümünü. Hemen hazırlanıp çıktım.
Baktım 1 Mayıs için birçok kişi ve dernekler Uğur Mumcu Alanında toplanıyor. Bende biraz izledim, resimlerini çektim. Ortam çok güzeldi. Bende bu arada 1Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Ve hep böyle güzel ve sorunsuz geçen kutlamalar diliyorum.Emeğiniz ve dayanışmanızla, birlik ve beraberliğinizi hep koruyunuz.
Diba güzellik salonundaki masaj bölümü gerçekten çok güzel hazırlanmış buradan hemen bilmeyen bayanlara duyurayım. Ortam çok mistikti.Etrafta kokulu mumlar yanıyor,gül yapraklarıyla süslenmişti.Çin müziğini anımsatan çok hafif ve dinlendirici bir müzik vardı.Ve böyle bir ortamda Gülcan işini çok iyi yaptığını da gösterdi.Bazıları zayıflamak,toksinlerden kurtulmak için gidiyormuş,bazıları sıkılaşmak.Kimi de benim gibi stres atmak)))Ve gerçektende attım.Çok faydasını gördüm.3.30da işim bitti.Oradan da doğruca altın gününe. Ev sahibesinden biraz ‘Nerde kaldın’’ diye fırça yediysem de, anlatınca hak verdiler)))Hatta bir arkadaşım daha gidecek.
Bu arada en nihayet elbisemi bitirdim. Konserde onu da giyebilirim)))
Yani kısa zamana, bu kadar şey sığdırırsam olacağı bu zaten.Ne ise akşam yemek yedik.Sofrayı topladım saat 8.30da baktım uykum geldi,duramıyorum.Yatayım dedim.Ve uyumuşum hemen .Saat 24.30da uyandım,o uyanış.3 günlük gazetelerimi okudum.Kültür Müdürlüğünden aldığım Sinop’la ilgili broşürleri okudum.Hepsi bitti.Kalktım yoğurt yedim.Yok olmuyor uyuyamıyorum.Zaten ben günde 4,5-5 saat uyurdum bu arada 4 saat uyuduğum için sanırım uykum gelmiyor.
Günlüğümü yazayım dedim bende.
İşte böyleee.Size iyi geceler mi desem,iyi sabahlar mı bilmiyorum))))Kendiniz birini seçin işte))))))Haydi hoşcakalın…

Not:Altın gününde niye masada birşey yok diye merak etmeyin.Aldığımız karar doğrultusunda sadece simit ve beyaz peynir vardı.Ama arkadaş fazladan domates biber koymuştu))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.