www.epals.com….

İyi geceler…Nasılsınız?Ben yine bu saatlerde ancak size yazma fırsatı bulabildim..Bu akşamda sizlere yeğenimin yaptığı çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Aslında ben bahsetmeyeyimde siz onu, kendi tanıtımıyla okuyun.Verdiği web sitelerine bakıp konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Ağabeyim olsun,yeğenlerim olsun biz böyle her daim çalışmayı, birşeyler üretmeyi seven insanlarız. Napalım boş durmaktan hiç bir fayda gelmiyor ama değilmi?Tembeli kim severki hem)))))

ePals arkaşım olan Claudine Curry ve ben geçen yaz bir öğretmen değişimi projesi yapmaya karar verdik. ePals tüm dünyadan öğretmenleri ve öğrencileri biraya getiren ve birlikte çalışma imkanı sağlayan bir portal. www.epals.com Claudine Curry, Atlanta, A.B.D.’de Bolton Academy okulunda görev yapan bir anaokulu öğretmeni.

blankblankblankblankblankblankblank

Yabancı diller bölümünde görev yapan Şilili İspanyolca öğretmeni Ingrid Arriagada ile birlikte uluslararası projelerde yer almaktalar. 23 – 31 Ocak 2010 tarihleri arasında Ümitköy Anadolu Lisesi’ni temsilen ben, İrem Ebru Gürsoy ve Sinop Anadolu Lisesi’ni temsilen babam Oktay Kuru, Bolton Academy okuluna Türkçe dersleri vermek ve Türk kültürünü tanıtmak üzere Atlanta’ya gittik. Orada çok sıcak bir ilgiyle karşılandık. Bizim için hazırlık yapmışlardı. Öğrenciler ve öğretmenlerle çok sıkı bir ilişkimiz oldu. Her akşam bir ailede yemeğe gittik. Bir gece siyah bir ailenin geleneksel yemeklerinden, bir gece Meksikalı bir mutfaktan, bir gece İtalyan yemeğinden, diğer bir gece Jamaika yemekleri ve son gece ise Atlanta’daki ünlü Spice Market lokantasının ünlü şefinin nefis uzak doğu yemeklerinden yedik. Böylece Amerikan kültürünün farklılıklarını hem görmüş hem de tatmış olduk. Ayrıca North Atlanta Lisesi ve Sutton Orta Okulu’na da ziyaretler gerçekleştirdik. Eğitim öğretim sistemlerimizi karşılaştırdık. Gelecekte bu okullarla yapabileceğimiz projeleri konuştuk. Ayrıca yerel televizyon muhabirleri ve gazeteciler benimle ve babamla röportaj yaptılar.

Burada benim röportajım bulunmakta: http://www.apsk12.org/media/index.html Önce videos sonra

–Video– (5 min)
The Atlanta Educator Spring Edition Preview
‘Faces behind the Photos’

March 11, 2010

tıklanacak.
Burada da değişimimizle ilgili gazete makalesi bulunmakta: http://www.atlantapublicschools.us/1861101118113928800/cwp/view.asp?A=3&Q=293800&C=55899

Bu öğretmen değişimimizi anlatan bir websitesi yapmaktayım. Aşağıdaki linkten ise bu değişimle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda okul ortaklıklarıyla ilgili yararlı bilgiler ve proje fikirleri elde edebilirsiniz. http://faraway.iremebru.com/

Aynı şekilde Claudine Curry ve Ingrid Arriagada, 29 Mayıs – 6 Haziran 2010 tarihleri arasında Türkiye’ye gelip, okullarımızda Atlanta’daki Amerikan kültürünü anlatan bir sunu yapacaklar ve öğrencilerimizle birlikte Türk ve Amerikan eğitim ve öğretim sistemlerini karşılaştıracaklardır.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

5 Yorum

  1. blank
    amerikadaki yasar

    Nilguncum bilmiyorum beni vede esim Jack’ i tanidinmi o grup fotografinda.
    cok opuyorum selamlar sevgiler arkadasin yasar.

  2. blank

    ))))Tabiki tanıdım canım,nasıl tanımam)))

  3. blank

    meb ile ilgili olarak nasıl bir yazışma yaptınız? İzin almanız gerekti mi?

  4. blank

    Tatil zamanı gidildiği için izin alınmadı.Bizim tatillerde onların okulları,onların tatillerinde bizlerin okullarımız açıktı.Herkes yol parasını kendileri karşıladı.Yeme,içme gidilen yer tarafından karşılandı.Her iki tarafta birbirlerine katılım sertifikası verdi..(Yeğenimden aldığım bilgiler bu)

  5. blank

    hello what is your name

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.