Çok moralim bozuldu(((((

Ya arkadaşlar ne derseniz değin,yok ilk yardımmış, yok kursmuş…Allah Allah hepsini biliyorum sanıyordum,yok anacığım nerdeee. Şimdi nerden çıktı bu diyeceksiniz anlatayım…
2gün önce teknemizi bakım yaptırmak için karaya çekmiştik.Ustada bulduk ,boyanıyor.Dedik eşimle bir bakalım.Çok güzel oluyordu Mehmet Usta canla başla çalışıyordu.Sonra teknemizin yanındaki başka bir teknede de çalışanlar vardı.Dikkatli bakınca, orada çalışan beyin daha önce ben Amatör Denizci Belgesi sınavında gözetmenken, sınava giren ve kazanamayan bey olduğunu gördüm.A dedim nasılsınız,belgenizi alabildiniz mi ,diye sordum.2. girişte aldığını söyledi,bende çok sevindim.Sonra yine bizim teknenin yanında yeni gelen liman reisi(eskiden öyle derdik)konuşurken bir gürültü oldu.Tahta düştü sandık.Şöyle bir bakındık ve konuşmamıza devam ettik.O sırada Mehmet Usta demez mi,abla bir adam yere düştü diye.Koşup baktık ki,biraz önce benim konuştuğum bey.Bayağı yüksek tekneden yere düşmüş,düşerken kafasını önce yandaki teknenin tahtasına ,oradan da başı üstüne yere çakılmış.((((((Ayy nasıl üzüldük,ambulans arandı mı dedim.,aramışlar.Bu arada etrafı doldu.Biri yan yatırın diyor,biri oynatmayın diyor,biri yüzüne su serpiyor.Bende öyle bakıyorum.Nilgün haydi hatırlasana ilk yardımda ne yapılacaktı diye(((((((((Yok anacığım yok aklıma bir şey gelmedi o sırada. Ve gözümün önünde adamı yan çevirdiler başını da tutup, üstelik başı da kanıyordu.Bu arada adam karısının telefonunu çevirdi.Yanındakine verdi çağır diye.Bilinci de açık yani.Sonra ağlamaya başladı.Bu arada ben ağrıyan yeriniz var mı diye sordum.Yok ,bilemiyorum dedi.((((Ne ise ambulans geldi,hemen boyunluk taktılar sedyeye kondu ve o arada eşi de geldi acile gittiler.Allah’ım inşallah bir şey olmamıştır. Ben sonra şunu düşündüm ,insan heyecanlanınca bir şey düşünemiyor.Çok kötü halbuki benim hatırladığım kesinlikle oynatılmayacaktı.Eğer kusuyorsa başı yan çevrilecekti..Ama bu beyin gövdesini de ,başını da yan çevirdiler.Bir tek doğru hareket sanıyorum başının altına yumuşak bir şey kondu.
Şimdi arkadaşlar şapkanızı önünüze alıp düşünün bakayım,böyle bir olayla karşılaşsanız ne yapardınız????

blank
Bekara, karı boşamak kolay derler ya,bende ilk yardım dersleri gördüm diye seviniyordum,ama işe yaramadı maalesef(((((((((((((
Bu arada kolum yanmıştı, önceden sadece birkaç dakika suyun altında tutardım,bu derslerden sonra en az 15 dakika tutulacağını öğrenmiş ve öyle yapmıştım,gerçekten işe yaramıştı.Sizinde aklınızda bulunsun.15-20 dakika yanık yer su altında tutulacak.Kesinlikle zeytin yağ,yoğurt,diş macunu sürmeyin.(ilk yardımda görmüştük)
Birde yanınızdaki birinin boğazına bir şey kaçtı nefes alamıyor mesela..Bu durumda da kişini arkasına geçip iki kolunuzu tam göğüs altından tutup kendinize doğru bastırıp çekeceksiniz.Böylece boğazındaki şey dışarı çıkıyormuş.Başıma gelmedi ama aklımda.İşin başı panik yapmamak.
İşte böyle son 1saatte yaşadıklarım. Allah’ım inşallah iyidir o,düşen bey.((((((
Bu arada Şükrü Amca nın da (Habeş) ayağı kırıldı demişlerdi. Onu da bugün görünce ayakta çok sevindim. Sadece çatlak varmış. Rahat yürüyordu. Sinop’ta Habeş Şükrü değince herkes tanırda onun için yazdım.
Yazmakla kalmadım resim bile çektirmiştim, bugünkü kazadan önce..
Hepinize kazasız,belasız günler diliyorum.
Amiiiiiiiiiiiiiiin.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.