Durun azıcık nefes alayım…

Bir an düşündüm koştur koştur nereye kadar….Ama sonra baktım ki beni bu sosyal faliyetler,birilerine faydamın dokunması mutlu ediyor.Yorulmuyor muyum…Yoruluyorum tabii.Ama sonunda yeni şeyler öğrenmek ve bir şeyler yapmak hoşuma gidiyor. 2 gündür yine koşturuyorum,sıcak olmasa neyse,ama bu sıcaklar mahvediyor insanı.. Orhan Veli’nin şiirinde ki gibi:

Beni bu güzel havalar mahvetti,

Böyle havada istifa ettim

Evkaftaki memuriyetimden.

Tütüne böyle havada alıştım,

Böyle havada aşık oldum;

Eve ekmekle tuz götürmeyi

Böyle havalarda unuttum;

Şiir yazma hastalığım

Hep böyle havalarda nüksetti;

Beni bu güzel havalar mahvetti.
blankblank

Der ya….Ben ni mahvedende güzel hava…Çok sıcaklar.Sıcakta verimim düşüyor ,fazla sevmiyorum sıcağı..Bu durumda Orhan Veli gibi düşünmüyorum)))Sanırım Orhan Veli baharda yazdı bu şiiri))))) Dün sabah Milli Eğitim Şurasının ilk toplantısına katıldım. Öğretmen yetiştirme ve istihdamı konulu. Hem görüş dinledim hem görüş bildirdim. Hem de bir şeyler öğrendim öğretmenlikle ilgili. Sonra ablam gitti küçük olan, onu yolcu ettim. Sonrada biraz gecikmeyle Belediye Başkanımızın halkıyla yaptığı sorulu cevaplı söyleşiye katıldım. Güzel konuşuyor başkanımız ben beğendim. Okumuşun halide bir başka oluyor.Hitabeti,cevapları tatmin ediciydi.Bazı soru ve cevapları da videoya aldım onları da yayınlayacağım ama şimdi vaktim yok inanın.Çünkü bu sabah yine Milli Eğitim Şuarasının toplantısındaydım ve şimdi yine gideceğim.Şu boşlukta dünü yazayım dedim))) Bir bayan dün parktaki toplantıda gönüllü olarak belediyeye yardım etmek ve yapılan yanlışlıkları insanlara söyleyerek düzeltmeye çalışıyorum dedi. Temizlik üzerine ,yani çevre temizliği.Başkan teşekkür etti kendisine.Bir küçük çocukta teşekküre geldi başkana Zıp Zıp kurdunuz biz çok eğleniyoruz teşekkür ederiz dedi)))) Başkan bir olay anlattı çok güldüm. Bizim ana Pazar yeri yeniden yapılacak. Başkanda bir gidip bakayım,ne yapabiliriz diyerekten geçen gün saat 19.00da makam aracıyla Pazar yerine gitmiş,yalnız. Arabadan inip çevreyi incelerken yaşlı bir amca elinde çöp kovası doğruca oradaki deniz kenarına gidip elindeki çöp kovasını tepeden aşağıya boşaltmış.Başkanın yanında.Başkan, amca bu yaptığın doğrumu,bak 2metre ileride konteynır var oraya döksene demiş.Amca ‘sana ne’ diye cevap vermiş..Bak amca demiş,sen bellikli karşıda oturuyorsun,sonra bu çöpe sinekler gelecek,sen ,komşuların rahatsız olacak,beklide torunların burada oyun oynamak isteyecekler demiş.Amca: sana söyle bir vururum görürsün demiş)))Başkan da sen bana vuramazsın ama benimde sana zaten elim kalkmaz diye yanıtlamış.Sonra, arabası yanına gelince, amca başkanı tanımış.Laf kıvırmaya başlamış.Daha sonra araştırıp kim olduğunu öğrenmişler amcanın.Ve meclisten 143.00 lira para cezası kesilmiş amcaya.Şimdi diyor amcanın eline ceza makbuzumuz geçince ,amca kesin yanıma gelir hatasını anlar ve ben kendim, cebimden vereceğim onun cezasını diyor.Ama umarım yanıma gelir çünkü öbür türlü bir emekli için 143.00 lira gerçekten çok büyük para.Mağdur olmasını da istemem dedi. İşte böyle çöplerinizi vaktinde çıkarıp, gerekli yerlere koyunuz.Bir yakalanırsanız veya sizi ihbar ederlerse,başkan cebinden ödemez ona göre)))))))))))) Haydi görüşürüz.resimleri yükleyip ,yine koşturayım)))))) Devamı akşamaaaaaaaaaaaa))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.