AŞK DEYİNCE…İ.Ebru Gürsoy’dan..

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları!!!!

Sevgili Halam, Nilgün Cabacı, Nilgün’ün Günlüğü  web sitesinde bana bir köşe açma teklifinde bulunduğunda, inanın içime öyle bir heyecan doldu ki, size anlatamam. Yazmak herzaman benim içimde varolan bir arzuydu. Bunu gerçekleştirmenin sevinci bütün benliğimi kapladı.

Bundan sonra, ben de sizlerle birlikte olacağım. Ebruli sayfalarla sizlerin hayatına çeşitli renkler katmaya çalışacağım.

İlk  yazımı aşk üzerine yazmayı düşündüm. Nasıl bir elektriktir ki bu aşk, insan üzerinde büyük etkiler taşır. İnsanın içinde bitmeyen bir heyecan ve sevinç olur. İnsan hep aklında sevdiği kişiyi düşünür. İştahı kesilir, hayaller kurar, vs. vs.

Aşk deyince, ilk aklıma gelen Ferhat ile Şirin’in hikayesi olur. Bu iki insan imkansız aşkı yaşamışlar ve birbirlerini çok sevmişlerdir. Ama bu aşk onların felaketi olmuş ve her ikisini de ölüme götürmüştür. Buna benzer bir çok hikaye de işitmişsinizdir. Leyla ile Mecnun ya da Shakespeare’in Romeo ve Juliet’i gibi. Bazan düşünüyorum da, peki bu hikayeler mutlu sonla bitseydi. O zaman ne olurdu? Yani evlenseler, çolukları, çocukları olsa. Geçim derdine düşseler. Sonra ev almaya kalksalar. Borca girseler. Şirin, Ferhat’a “Veresiye vere vere bu hale geldik. Hadi ben neyse ama şu çocukları hiç mi düşünmüyorsun?” dese, acaba gerçekten aynı aşk kalır mıydı?

O zaman belki de bu elektrik yarım kalınca mı adı aşk oluyor? Tamamlanınca ne oluyor peki? Zaten bunun cevabını bilen var mı dır ki? Belki de bu aşk insan neslinin sürdürmesi için geçici olarak kişide var olan bir çeşit duygu yoğunluğu diyebiliriz.

Her ne olursa olsun aşk güzeldir. Herkes yaşamalıdır. Yalnız aşkın gözü kördür lafını da hatırda tutmak lazımdır.

Herkese aşk dolu günler diliyorum!!!!

İrem Ebru Gürsoy

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

6 Yorum

  1. blank

    Aşk bütün duygulardan-geçim kaygısı,çocuk,ailelerin karışması vs.-arındığında anlamını kazanmış olur bence..Haklısın Ebru abla herzaman elektriği yarıda kesmek gerek 🙂

  2. blank

    Ebruli sayfalarla renklenicek sanırım artık günlerimiz hocam 🙂 sizin adınıza hyalleriniz gerçek olduu için çok sevindim 🙂 kendi adıma ise sık sık yazılarınızı düşüncelerinizi okuma şansı yakalayacağımz için sevindim 🙂 tebrikler:))

  3. blank

    Evet. Aşk güzel ve olmalı. Öyle yada böyle.

  4. blank

    İki kişi sever, kavuşamazlarsa aşk olur demiş ozanımız.Bencede tüketim kavuşmayla başlıyor . Uzaklık, ulaşamama her zaman verimli, üretiyorsun,kafandaki insanı o bedene yerleştirip seviyorsun.

    Ne sıkacak kadar birlikte ne de unutacak kadar uzak. Sevgi dolu günler.

  5. blank

    Sevgili Ebru,
    AŞK ruhsal tekamül basamağının en mühim merdiveni.Yaşamanın amacı, gayesi ruhen yükselmektir.Ruhen yükselmenin hedefi topluma ve insanlığa yararlı olabilmektir.Bu sayfaya hoşgeldin.
    Ruhen yükselen toplumlar ilerler, medeniyete ulaşır.çağımız bilgi-internet çağında aşk çağı olacağı için gençler hazırlıklı olmalıdır. hazırlıksız yakalananlar düşebilir. Eğer aşkla tanıştınızsa ne mutlu size.

  6. blank

    “Sevgili Dostlar,

    Aşk için söylenecek daha çok söz var. Ben, aşka düşenlerin şanslı olduklarına inanıyorum. Onlar için hayatın anlamı oluyor. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.

    Irem Ebru Gürsoy”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.