Aşk ,meşk…..

Bundan uzun zaman önceydi.Bir roman düştü gönlüme.Aşk Şeriatı.Yazmaya cesaret edemedim.Dilim lal oldu,kalemimin ucu kör.Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi.Dünyayı dolaştım.İnsanları tanıdım,hikayeler topladım.Üzerinden çok bahar geçti.Fırında ekmek kalmadı;ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy….

Bu satırlar şu anda okuduğum Elif Şafak’ın AŞK adlı romanından alıntı. Ne zamandır okuyacağım, ancak bu ramazanda kısmet oldu. Okuyorum şimdi.))

Ebru’da ilk konuda aşkı işleyince dedim bende biraz yazayım aşk üstüne.

Aşk üstüne neler söylenmedi,neler yazılmadı ki..Her gün gündeme gelen bir konu.Aslında heyecan verici,güzel bir duyguda..Ama acaba kaç  aşk, gerçek ki?..Veya aşkın ömrü ne kadar?…

Aslında önce aşkı irdelemek lazım, nedir ne değildir diye..Herkese göre değişir mi yoksa?..

Mesela günümüzde aşığım, seviyorum değip te hemen evlenmeye kalkanların daha 4.günde ayrılmaları aşk mı sizce?

Veya daha ilk gördüğünde, bir tatlı gülüşüne vurulan, bir  kara göze,bir sarı saça vurulmak aşk mı gerçekten?..

Daha ilk görüşte aşık olmak, ardından yatmak aşk mı oluyor şimdi?

Ne çok soru yöneltim sizlere…Aşkı arıyoruz ya….

Hani gördüğünüzde, nutkunuzun tutulduğu, eliniz ayağınız titrediği, mutluluktan kanat takıp uçuyormuşsunuz hissine kapıldığınız, ondan başka bir şey düşünmek istemediğiniz, dünyanın merkezine koyduğunuz, hep iyi yönlerini gördüğünüz, etrafınızda olan kötü şeyleri bile gülerek karşıladığınız, geçici ruh haliniz.)))))

Geçici dedim, evet geçici…Hiç aşkın ömür boyu sürdüğünü duydunuz mu?Duymuşsanız da yalan söylüyorlardır.Birçok yerde okudum,araştırma sonuçlarını gördüm,aşkın ömrü maksimum 4yıl mış.))))Haa 4 yıl sonra ne oluyormuş, şanslıysanız, sevgiyle pekişiyormuş. Yani sevgiye dönüyor…Güzel…Sevmek çok güzel…Saygıyla birleştirin,anlayış ekleyin,şevkât ekleyin, güleryüz ekleyin veeeee işte size mutlu bir beraberlik ve evlilik…

Birde aşk için, yaşayanlar var. Bu grubu daha çok erkekler oluşturuyormuş. Hani hemen romantikleşip şiir yazanlar, karşısındakini etkisi altına almaya çalışıp, yalanlarıyla kandıranlar.)))İstisnalar kaideyi bozmaz tabii ama bayanlardan da vardır bu gruba giren.

Birde sanal ortamda ki aşklar var. Hani ne yüzünü görmüşsünüzdür, ne gülüşünü bilirsiniz, ne dokunuşunu. Her  şey sanaldır, resim yollasa başkasınındır, kusurluda olsa söylemez, hatta evlidir bekarım der. Çok yakışıklı veya güzeldir.

Kusursuz ölçülere sahiptir, sonra obezde çıkabilir. Her şey sanal da oluyordur. Aklınıza gelen her şey sanalda gerçekleşiyordur. İşte böyle kişilerde ya avcıdır sanalda av arayan, ya da işsiz güçsüz insanlardır vakit geçirmeye çalışan.

Şimdi bana çok kızanlarda çıkabilir ama bu benim fikrim. Okuduklarım dan, duyduklarımdan çıkan sonuç.

Şimdi birazda eskiye gidelim mi?))Siyah beyaz Türk filimlerine, Hani Türkan Şoray, Ediz Hun aşkına, ya da Filiz Akın, Kartal Tibet aşkına.))))Bizim zamanımızın aşkına)))))Birden eski günleri hatırladım)))))Vallahi babam bizim biriyle çıktığımızı duysaya kıradı kemiklerimizi o zamanlar)))))Yoktu öyle şey onların defterinde, bizim de tabii..Ama sonra zamanla alıştı galiba.İş hayatım başlayınca ve görücü usulüyle de asla evlenmeyeceğimi bildiği için sanırım (korktu evde kalırım diye galiba) eşimi benim seçmeme izin vermişti. Zaten vermese , asla evlenmezdim ki.))Çok şükür bende gönlüme göre istediğim kişiyle evlendim.)))Biz de aşık olmuştuk birbirimize, sonrada sevgiye döndü .)))))Bazen düşünüyorum acaba çiftler tekrar birbirlerine aşık olabilirler mi???Bence biraz gayret gösterirlerse olabilir gibi geliyor)))))Hani mesela,ilk zamanlardaki gibi hediyeler alınsa, süprizler yapılsa, kibar ve nazik olunsa.Kadın ilk zamanlarda ki gibi yine şık ve bakımlı olsa,daha anlayışlı ve sevecen olsa. Ne  bileyim eskiye dönüp, aşık olabilirler mi acaba?

Ben de bu konuyu çok uzattım galiba.)))Aslında  dünya telaşesine düşünce aşk filan kalmıyor ortada.)))Kış geliyor kömür parası, okullar açılıyor okul masrafı, mutfak masrafı, çocuğun hastalığı derken aşkı düşünecek zaman mı kalıyor.

Kadın akşam hoş geldin değip kocasına kapıyı açarmış ve elindekileri alırmış. Bu senelerce böyle sürmüş. Bir akşam adam eli boş gelmiş eve, kadın yüzüne bakmış,aa adam sen körmüydün demiş.)))))

Bir de şöyleler var,adamın sorunları var evde,kaçış arıyor kendine,bu arada birisinden( bu iş arkadaşı da olabilir) biraz ilgi gördüğünde kayıveriyor o tarafa..Böyleleri de çok duyduk..Hatta  ayrılıp,öbürüyle evlenenler bile oldu.

Allah Allah aşk dedik, neler neler söyledik. Bu konuda daha da devam eder. Hem de çooooooook.Ama ben keseyim artık.En güzel aşk sonu olmayan aşktır,kavuşulmayan aşktır.Aşıklar kavuşursa bir süre sonra sorunlar başlar.))))Ama akıllarını kullanırlar ve sevgiyle kenetlenirlerse birlikte,mutlu olarak ta yollarına devam ederler.

Allah hepinizi, zamanında ve doğru kişilerle karşılaştırsın…)))) Tamam mı????Kaç kişi amin dedi bakim?)))))))))))))))

Bu arada Aşk’ı bitirdik, şimdi meşke geçiyoruz))))))

Dün akşam iftar saatinde baktık bizim davulcu bahşiş topluyor, hemen bende çektim görüntüsünü. Önceden ben radyoda sunuculuk yaparken, bir sabah konuğum olmuştu, sabahın 9.00da bir şarkılarına başlamıştı ki sanki Bülent Ersoy şarkı söylüyor .Hatta telefonlarımız kilitlenmişti kim bu şarkı söyleyen diye.Ama dün akşam dinlediğimde maalesef gördüm ki sesten eser kalmamış((((Çok sigara içiyor biliyorum da,başka etkenlerde var mı bilmem.

Ben hala hastayım aile doktorumuzun verdiği ilaçlardan pek fayda görmedim, bugünde devlet hastanesine gidip KBB muayene olayım dedim,9.00 da hastanedeydim. Aldığım numara 70 evet 70.sıradaydım. Beklemeyip döndüm, tekrar 2.30da gittim,sıra bana geldi,iyi ki de gitmişim antibiyotik ve öksürük sökücü verdi.İftardan sonra başlayacağım ilaçlarıma.Yarın yine oruç tutamam herhalde.Bu senede bir tut ,bir bırak hiç keyif almadım vallahi(((((

Ne ise buna da şükür diyelim. Pardon hamdolsun diyeceğiz))))Anlamışlardır arkadaşlarım ne demek istedigimi)))))

Ramazanda yaptınız mı hayır işlerinizi, zekatınızı, fitrenizi verdiniz mi?Allah kabul etsin.)))

Bu akşam Sinop Yardım Sevenler Deneği, Sinop’un geleneksel helesasına çıkıp para toplayacakmış halktan. Eskiden devamlı olurdu. Eski örf ve adetlerimizin devam etmesi, geleneklerimizi uygulamamız çok güzel. Eminim toplanan yardımlarda çok güzel yerlere ulaşacaktır.Teşekkür ederiz,emeği geçecek herkese.Keşke bende iyi olsam da çıksaydım, ama sesim yok sesiiimmmmmm…Duydunuz mu ????????ıggggggghhhh çıkmıyor((((((((Onun için yazım böyle uzun oldu ancak deşarş oldum))))))))))))))oh  beeeeee)))))

İyi iftarlar)))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.