15Eylül 1928..Atatürk’ün, Sinop’a gelişi…

Bundan 82 yıl önce M.K.Atatürk, yeni alfabemizi ilk kez halkımıza Sinop’ta, Şimdiki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunun bahçesinde tanıtmış.Bugün de saat 14.00de Atatürk Anıtı’nın önünde tören vardı ama, ben aynı saatler de toplantıda olduğum için gidemedim.Sabahtan anıtın önünden geçerken ,Atatürk köşesini görüp resim çektim.

Bugün hava güzeldi,tezgahlarda palamut,istavrit ,barbunya ve hamsi vardı.Hamsiyi görünce biraz korktum,çünkü hamsi çıkmaya başlarsa ,palamut çıkmaz.Ben de palamutu çok severim,daha doğru dürüst yiyemedik ki.

Akşamları 2 gecedir yürüyoruz,bayramda 1,5 kilo almışım,bütün ay ramazanda alma ,bayramda al,olacak işmi(((Çok kafam bozuk kendime.Ne ise yine başladım dikkat etmeye,ama şu bayram çukulataları bir bitsede rahatlasam)))Birde eşimin ve benim doğum günlerimizde bu araya geldi,hepsi birbirini tetikledi işte))))Ağustos ayında doğru dürüst yüzemedikte(((Ben de bütün olumsuzlukları sıraladım,maksadım kendimi haklı çıkarmak,yani aslında ben masumum,kabahat ağustos ve eylül ayında gibi oldu))))))))))Yalan yalan,cesaretim yok şu sıralar istiyerek yiyorum demeye))))Bir de malum 4 aydır diyetisyenimize de gidemedik,motivasyonumuz bozuldu herhalde)))blankblankblank

Bu akşam yürüyüşe gittiğimizde saat 20.30da yatsı ezanı okunuyordu,birden günlerin kısaldığını düşündüm,yollar tenhalaşmış,hele rüzgar olduğu zaman caddelerde bomboş oluyor,içime birden bir hüzün çöktü,geçti yaz bahçelerinin güzelliği diye düşündüm.Ama sonra yok be Nilgün dur hele daha yüzeceğiz dedim.Yüzeriz, yüzeriz gibi geliyor bana.

Bu akşam Aşıklar Caddesi’nde 8 tane, kocaman köpekler vardı.Uzaktan koyun sürüsü gibi duruyordu.Nereden çıktılar böyle anlamadım,bir kısmının resmini çekmeye çalıştım.Allah’tan korkmuyoruzda,rahat geçtik yanlarından.

İşte böyle yazacak pek birşey yok.Herşeysakin, insanlarda havada, ruhumuzda))))

Size iyi geceler,yine uykum geldi))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.