Sinop’ta Cumhuriyet Bayramı…

29 Ekim’de hava muhalefetinden tören yapılamayınca, 31.Ekim’e ertelenmişti. Bu sabah bir uyandım, saat 10.00.Aman Allah’ım geç kaldım törenlere dedim. Artık mümkün değil yetişmem diye düşünüyordum ki, bando sesleri işittim. Tüh dedim gördün mü, tören bittide dönüyor talebeler, ne kadar erken bitmiş diye düşündüm. Normalde hep erkenciyimdir bilirsiniz, eşim erkenden balığa çıkınca bende uyuyup kalmışım işte. Kalktım çay yapayım dedim, baktım bando sesleri daha yakından gelmeye başladı. Sonra saate baktım saat 10.10. Birden aklıma gelmez mi, ya dedim saatler bir saat geri alındı saat 9.10 geçiyor dedim ve hemen hazırlanıp çıktım evden.))))

Gerçekten de tören alanına daha yeni gidiyordu öğrenciler.

Tören alanına ilk gittiğimde, Sinop Kent Konseyleri Kadın Meclisleri grubunu gördüm. Hemen onlarla ayaküstü sohbet edip resimlerini çektim. Onlar da törende yürüyeceklerdi. Sonrada doğruca iskeleye gittim. Esnaf ve Sanatkarlar Odasının üyelerinden bazıları, törene arabalarıyla gelip, merasim yürüyüşüne katılacaklardı. Odamız için ayrı ayrı resimlerini çektim üyelerimizin. Çünkü odamızın web sayfasına koyacağız. Bu arada kendi web sayfam içinde çektim.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Çoktandır ilgi duyduğum Jeep Safari’siyle de tanışma fırsatım oldu. Sinoff Kurucu Başkanı Mustafa Apaydın Bey’den biraz bilgi aldım. Yaz safarisi de, kış safarisi de varmış. Bayağı heyecanlı olsa gerek. Havanın iyi olması şart değil her türlü teçhizatımız var dedi. Değişik köylere gidiliyormuş.Hava şartlarına göre çadır kuruyorlarmış,tavlası,okeyi her şeyi varmış.Izgara yapıyorlarmış.Vallahi çok ilgimi çekti,şöyle 10 kişilik bir grup oluşturabilirsem bayramdan sonra gitmeyi düşünüyorum. Eğer gidersem de size çok daha detaylı bilgi veririm. Sizinde ilginizi çekerse bana yazın telefon numaralarını size vereyim.

Bu arada evlere servis yapan manav esnafımız motosikletini ve kendisini bayraklarla öyle bir süslemişti ki, çok hoştu)))Bende motosikletine binip poz verdim.))Poz vermelerim sadece bununla kalmadı tabii. Off Shore Jeeeplerine de bindim. Vallahi bir tanesi tam bana göreydi, içim kaldı. Bende öyle yüksek ve küçük arabaları severim.

Sonra Hüseyin’nin jeepeni gördüm vallahi içi limuzin gibiydi, tabii bu fırsatı da kaçırmayıp orada da poz verdim. Hepsi güle güle kullansınlar. Ama tören sonunda bende gidip milli piyango bileti aldım, olurya, ya çıkarsa bende kendime jeep alırım diye düşündüm)))))Ayyy çıkar mı dersiniz?Umut dünyası, en azında ayın 9 zuna kadar hayal kurma şansım var))))))))))

araba temizligi

Yükleyen ncabaci. – Dünyadan haber videoları

İskelede ki resim işlerini bitirince tören alanına döndüm. Tabii bu arada bazı oyunları kaçırdım galiba. Benim geldiğimde 4 minik çocuk  ‘Delisin, delisin’ şarkısıyla oynuyordu. Nasıl tatlılardı anlatamam))))Sizin için videoya aldım ne olur izleyin)))

Miniklerin Cumhuriyet bayramı gosterisi

Yükleyen ncabaci. – Üniversite yaÅ�amına ait videoları izleyin.

Sonra İlköğretim Okullarının, folklor ekibi çıktı ve daha sonrada üniversitenin folklor ekibi gösteri yaptı. Onlara da bayıldım, çok güzellerdi. Hepsini kutluyorum buradan.Harikasınız gençler.Harikaaaaa….

sinop üniversitesi folklor grubu

Yükleyen ncabaci. – Üniversite yaÅ�amına ait videoları izleyin.

Sinop universitesi folklor ekibi

Yükleyen ncabaci. – Üniversite videoları.

Karşımda da Sinop Belediye Bando’su duruyordu, tabii onlarında hem resmini çektim, hem de videoya aldım. Konservatuvar arkadaşlarımı da bayağı özledim. Ne ise ayın 5de hasret bitiyor, kavuşacağız, icramız başlıyor anlayacağınız)))))Yine cuma akşamları, şarkılarla resimlerle bu köşemden sizlere ulaşırım))))

Sinop Belediye Bandosu

Yükleyen ncabaci. – Video klipler, sanatçı röportajları, konserler ve çok daha fazlası.

Geçit töreni başladı..Ne kadar çok okul varmış Sinop’ta şaşırdım kaldım.Biliyorsunuz Gülben Ergen’de dün, Sinop’un Durağan İlçesinde, ‘Çocuklar Gülsün Diye’ kampanya çerçevesinde yaptırılan, 50 öğrenci kapasiteli,2 derslik, anaokulu  açılışı yaptı. Aman ne olur hep böyle okullar açılsın, herkes okula gitsin, okusun. Eğitim çok gerekli, bizim iyi yerlere gelebilmemiz için. Ve biliyorsunuz, Sinop Öğrencileri Üniversite sınavlarında gerçekten çok güzel yerlere yerleşiyorlar. Bunun sebebi de iyi eğitim.

Tören bittiğinde saat 12.00 olmuştu. Ve ben bu kadar coşkulu bir tören, epeydir izlememiştim. Çok gurur duydum.

Keşke İstanbul’da da törer yüzünü göstermeseydi de, Cumhuriyet Bayramı buradaki gibi güzel kutlansaydı.((((

Kardeşçe, dostça güzel Türkiyemizde yaşamak,  Cumhuriyet Bayramımızı ve diğer bayramlarımızı,tıpkı bugün kü gibi, her zaman coşku içinde kutlamak dileklerimle, akşam Fener Alayında görüşürüz diyorum.Sevgileeeeeeeer))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    korucuk ilköğretim okulu yok ama burada

  2. blank

    Canan, hemen şimdi korucuk ilköğretim okulunun resminide koyuyorum))))

  3. blank

    ya afedersiniz bu siteden başka nerelerde 29 ekim resimleri var lütfen söylermisiniz söylerseniz çok mutlu edersiniz beni

  4. blank

    Bilsem söylerdim.(((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.