Bab-ı Esrar….

Ahmet Ümit’in, büyük bir merakla okuduğum romanı nihayet biraz önce bitti.392 sayfaydı,2 hafta kadar sürdü okumam. Bu kitapta ilgimi çeken Tebrizli Şems’di. İlk Elif Şafak’ın Aşk adlı romanında geçmişti konusu, daha sonra Kimya Hatun’da rastladım ve çelişkiye düşmüştüm. İkisi de farklı tanıtmıştı Şems-i.Bu kitapta da yaşamı ve öldürülüşü geçiyor. Kimya Hatun’da ve bu kitapta anlatılanlar farklı.3 kitap dan biri farklıydı, 2si benzer gibiydi,demek şimdi 4. kitabı okuyup, kafamdaki sorulara cevap bulacağım.)))Bir arkadaşımda,  sen bu tür kitapları fazla okuma kafayı yersin sonra diyor)))Yer miyim dersiniz?))))

Bu akşam Tuna Kiremitçi’nin Dualar Kalıcıdır’ına başladım.2. olarak ta başucumda, 1000 Muhteşem Güneş ‘in devamı olan Uçurtma Avcıları var. Bakalım nasıl, okuyayım söylerim.

Bu kitapta Ahmet Ümit, Şems-i Tebrizi’nin ölümünü, din ve aşk arasındaki ilişkiyi, din ve inancımızla ilgilide değişik açıdan, düşünmeye sevk ediyor insanı. Enteresan geldi bana. Polisiye bir roman gibi görünse de beni ilgilendiren, Şems-i Tebrizi ile ilgili yazılanlardı. Sizde ilgilendiriyorsa, merak ediyorsanız okuyun derim.

Dün akşam Gizem’lerde yemekteydik. Şu sıralar, her Gizem’lere gidişimde, yeni yıl ağaçlarını ve süslerini gördükçe Amerikalıların Christmas’ını hatırlıyorum.))Yediğimiz yemeklerde harikaydı, ah ahh diyetisyenim bu resimleri görmez umarım))))Ama vallahi az yemeğe çalıştım)))))

blankblank

Bu arada okuduğum masallardan da o kadar güzel yorumlar alıyorum ki. Bugün yine bir anne Nilgün Hanım lütfen yeni masallar okuyun çocuğumu sizin masallarını dinleterek uyutuyorum diye mesaj atmış. Ben de söz verdim bu akşam bir tane daha okuyup web siteme koyacağım. Umarım yetişir. Haydi bana müsaade masalımı okuyup, hazırlayım da ,çocuklar mutlu olsun)))Siz yetişkinlere her gün masal okuyorum zaten)))

İyi geceler…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

aykırı aşklar

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak..

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak.. Merhaba , şu sıralar seri halde kitap okuyamıyorum maalesef. Bu kitaba da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.