Çarşambayı sel aldı,bizim üst katı su bastı….

Eeee der misin sen, bize sulu geceler, size iyi geceler, olacağı buydu tabii. Bir gece önce belki su gelir diye 3 saat uyuyabilmiştim, dün gecede sabahın 5.15 de kapı çalınca hayırdır diye kalktık. Tabii o saatte kapı hayrına çalmaz. Bir baktık, yönetici ve alt kattaki bey kapıda, kusura bakmayın suyunuz mu açık kaldı acaba, bizim alta su akıyor dedi. Aaa su mu geldi dedim,ama bizde bir yer açık değil. Hemen salona baktım, bacanın küllüğünden salona parkelerin üstüne kurumlu su akıyor. Hem de nasıl bir bilseniz kısık açılmış musluk misali. Hemen havlular kovaları yetiştirdik altına. Bu arada benim üst kattaki komşum, mutfak musluğunu açık unutmuş ve dolayısıyla sular gelince akmaya başlamış. Alt kattaki komşum tesadüfen yatak odasına damlayınca fark etmiş ve haber vermiş. Ben de salonu yaptıralı daha 8 ay oluyor. Parkeler ıslandı, en beteri duvarda asılı olan plazma tv ‘nin içine yukarıdaki elektrik yuvasından şıp şıp su damlıyor, Tv’nin içinden geçip sehbanın üstüne, oradan da tekrar yere parkeye doğru süzülmüş. Başka bir köşede kaloriferin üstüne, oradan yere akıyordu.

Yatak odamda şifonyerin üstüne şarj olması için koyduğum telefonum, yanında pillerini değiştirteceğim 3 kol saatim su gölcüğünün içinde bulunuyordu. Öyle enteresan ki, buatlar dan  yol bulup tamda şifonyerin üstüne, damlamasına ne dersiniz..? Tabi sonrada, yere parkenin üstüne.
blankblank

Mutfak baca deliğinden yere, yerde bulunan büyük kilimim, suyu emmişte tam dışarı çıkmamış Allah’tan.

Ve biz 5.15 den saat 6.45e kadar suyla mücadele ettik. Allah dedi çok su istiyordun, al sana su.)

Televizyonu hemen aldık duvardan yere koyduk, içinden akan suyla yer ıslandı. Sonra tamirciye gitti tabii, içini kurutmuşlar 40tl de para almışlar. Umarım sonradan başka hasar çıkmaz. Telefonumdaki hasarı tam bilmiyorum henüz. Şimdilik ekranı ara ara kararıyor. Ben bugün komşuya çıktım ne oldu, hasar var mı  diye, ama kendisi özür filan dilemedi.(((Eminim parkeleri kabaracaktır. Çünkü bizim bile bacadan akan suyla parkede biraz bir şeyler oldu.

Velhasıl arkadaşlar üst katı su bastı, ben ve bir alt katımda, nasibimizi aldık.

Bununla, bize geçmiş olsun ..…

Sabah spor, öğlende de kütüphaneye gidip kitapları iade ettim, birini uzattırdım daha bitmedi Bab-ı Esrar. Dayanamadım bir tane daha aldım. Tuna Kiremitçi’den Dualar Kalıcıdır, kitabını.

Sonra konservatuvara uğradım, Karikatür kursuna bizim Gizem’i yazdırdım. Oradan da resim kursuna gittim. Resmimin ilk katı bitti.2 ve  3. katları evde boyayacağım dedim hocaya, müsaade etti. Ama gerçekten böyle çok yorucu oluyordu. Bakın eve geldim masamı bir güzel hazırladım. Ve saat 19.00 dan 22.00 ye kadar resim yaptım. Şimdide günlüğümü yazayım diye açtım neti.

Velhasıl yorucu bir gün ve yorucu bir geceydi. İnşallah bu gece rahat uyurum. Şimdi sularda akıyor. Kahverengi ama olsun, en azından tuvalette sorun olmuyor. Yiyeceklerde yine hazır su kullanıyoruz. Umarım, salgın bir hastalık olmadan atlatırız su sorununu.

Bugün öğlende bir güzeldi ki hava, durgun, kağıt gibi deniz, karşıda uçuk mavi gökyüzünün, dağların görüntüsü, muhteşemdi.

İşte günü özeti…

Siz nasılsınız, nasıl gidiyor hayat? Var mı bir şikayetiniz, söyleyin söyleyin, bir çare bulabilirim belki))))Güzin Abla köşesi bile açabilirim, neden olmasın))))

Dertlilere devaaaaa, işsizlere iiiiiiiiiş, bekarlara eeeeeş, hastalara şifaaaaaa hepsi burdaaaaaaaa…

Ay aya ayyyy aynı politikacılar gibi konuştum. Sadece oy istemeyi unutmuşum))))))Oyunuz bana olsun, ablanız size kurban olsun))))))))))

Bana da size de iyi geceler. Yok artık sulu geceler demeyeceğim. Ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğim))))))))))Çok iyi aklıma geldiiii, bir yoğurt yiyip, öyle yatayım, hem de uykumu getirir.))))Byeeeee))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

6 Yorum

  1. blank

    Annecm gecmis olsun, hic telefonda soylemiyorsun,
    Bundan sonra tum gelismeleri Blogundan takip edecegim.hadi iyi geceler..

  2. blank

    Canım,kime birşey anlatsam biliyorum diyor,konuşmak artık zevk vermemeye başladı, bende yazıyorum))))İyi çalışmalar)))

  3. blank

    Geçmiş olsun nilgün hanım.Allah daha beterinden saklasın .Kalıcı bir zararınızın olmadığını umarım.

  4. blank

    ne diyeyim çok geçmiş olsun.sıkıntılı bir durum ama atlatmışsınız.neşeniz de yerine gelmiş.allah beterinden sakınsın.neşeniz daim olsun.

  5. blank

    Çok teşekkür ederim Nuri Bey.Şimdilik sorun TV de .((Diğerleri ufak tefek şeyler.

  6. blank

    Çok teşekkür ederim.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.