Gizem’lere Yeni Yıl gelmiiiiiiiş))))

Bu akşam Gizem’lere gittiğimizde, yeni yıl ağacı ve dekorlarıyla karşılaştık. Öyle güzeldi ki.)) Hemen eski günlere gittim. Bizde her yeni yılda çam ağacı kurar, onu süslerdik. Bu alışkanlık senelerdir vardı. Sanırım bunun sebebi de , Amerika’lı arkadaşlarımızın olmasıydı.Biliyorsunuz Sinop’ta 1954 yılından 1993 yılına kadar Nato Üssü vardı. Babamda orada çalışmıştı uzunca bir süre ve ben daha çocukken bu alışkanlığımız vardı, sonra bende Amerikan Üssünde işe girince bu alışkanlık devam etti. Bekarlığımda, 15 Aralıkta çam ağacını odama kurar süslerdim. Ve arkadaşlarımdan gelen hediyeleri altına koyar, 31 Aralıkta teker teker büyük bir keyifle paketleri açardım. Meraklı arkadaşlarım her gelişlerinde paketlerimi sıkıştırıp, içinde ne olduğunu anlamaya çalışırlardı. Bana da öyle kızarlardı ki, niye önceden açmıyorsun hediyelerini diye)))

Sonra evlendim, çocuklarım oldu. Yine bu alışkanlığım devam etti. Hatta bir yıl tüm arkadaşları ve bazı akrabaları bize davet etmiştik ve ağabeyimde noel baba olmuştu)))Hepimiz birbirimize hediyeler vermiştik.)))Çocuklar varken kurulan yeni yıl ağacının altında hediye fazla durmazdı, hele kızım öyle meraklıydı ki açmadan hiç durmazdı. Ben de onun bu huyunu bildiğimden, hediyesini en son ağacın altına koyardım.))

İşte bu akşam Gizem’lerde bu ağacı görünce ister istemez eski günler geldi aklıma.blankblankblankblank

Eski günler değince, aklıma su geldi, eskiden suyumuz akardı. Depomuzda vardı, susuzluk çekmezdik. Şimdi 3gün bitti hala su yok.Depomuzu da eski belediye başkanımıza güvenerek kaldırmıştık.Şimdi taşıma sularla idare ediyoruz.Arkadaşım bu sabah artık yeter diye belediyeyi aramış,Hasan diye bir beyle konuşmuş.Adam yolları yapan mütahitin, su borularını, yolları yaparken patlattığını söylemiş.Yapacaklar demiş.Arkadaşımda açmış ağzını yummuş gözünü. Bu devirde Sinop’ta kolera başlayacak demiş. Başında işçilerinizi tutun yaptırın efendim demiş. Adamda demiş ki, bütün yaz size su verdik, hiç kesilmedi suyunuzda şimdi kesilince niye bağırıyorsunuz, yazın kesilmedi diye teşekkür ettiniz mi demiş. Bizim ki iyice sinirlenmiş, size yaptığınız görev için mi teşekkür edeceğim, o sizin asli göreviniz zaten demiş. O beyde suyun bir süreliğine verildiğini söylemiş, sanırım size sabah 10.00 gibi gelir demiş. Şu anda saat 1.00 suda yok suyun gelme belirtisi de. Dün gece yatarken banyonun suyunu açık bırakıp yatmıştım, gece 3.15de su sesiyle uyandım fırladım yatakdan, baktım su akmıyor. Odaya döndüm tekrar, meğer o kadar şiddetli yağmur yağıyormuş ki,oluklardan akan yağmur suyunu,banyodan akıyor sanmışım. Gerçekten çok zor bir olay susuzluk. Bu sabah eşim 50litre kadar taşıdı. Hemen tuvaleti ve mutfağı iyice bir temizledim.Fakat hala yok,taşıma suyla nasıl yapacağız bilmiyorum.

Bayağı bir sakinim bu akşam,ne oldu bana hayret..???

Haydi yatayım. Sulu geceler bizlere…Güzel geceler sizlere…

Günü sözü:Yüzünü güneşe çeviren insan,gölge görmez.

Helen Keller

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Slm Nilgün Teyze;

    Sinop belediyesine teşekkür etmeyi borç biliriz bütün yaz suları kesmediler diye. 😀

    Biz daha çam ağacını kurmadık burada da sular problemli. Kesik değil ama çok sert, kuyu suyu kullanıyoruz. Her gün Sarımsaklı’ dan bidon bidon su taşıyoruz. Ev de çamaşır ve bulaşık dağ gibi 😀 bu yüzden henüz vakit bulamadık çam ağacını kurmaya.

    Oradaki herkesi çok öpüyorum. İyi günler, İyi eğlenceler…

  2. blank

    Canım benim)))Yarın ilk iş belediyeye gidip senin namına teşekkür edeceğim.Size kolay gelsin,çok öpüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.