Su, suuuuuuuuuuuuuuuuuuuu…

Şimdi bunun arkasından da, Yağdır Mevlam suuuuu, şarkısını söyleyeceksin. Ama ben yağmur duasına çıkmadım, benim sorunum musluktan akmayan su. Yaaaa ne oldu bu sulara ikide bir kesiliyor. Bu sabahtan beri yine akmıyor. Güvendim daha önceki belediye başkanlarının artık su sorunu olmayacak laflarına, depoyu kaldırttım, şimdi de sular kesiliyor. Yarın gelmezse yemekte yapamam. Ne ise hafta sonu kar geliyormuş, artık eve kar alır eritir,suyunu tuvalete dökeriz.))))Ay düşünün ne haldeyiz..Akşam yürüyüşten dönerken 7 kadın ellerinde su bidonlarıyla geliyorlardı,herhalde camiden aldılar.

İlk evlendiğimiz sene yine su yoktu,depoda yoktu o zamanlar.Kayınpeder ve eşim cami avlusundan taşırlardı suyu, banyo kazanının içini doldururlar ve öyle banyo yapardık)))Hele o seneler bir ara tam 1 ay gelmemişti,evde kalabalıktı, bir gece su geldi diye yataktan fırlamış,cezve içine kadar su doldurmuştuk)))Şimdi 1gün yok isyanlardayız….

Bugün hava harikaydı yine, parklar doluymuş, ama benim toplantım vardı gidemedim.

Valilikte Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA), Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerini kapsayan, bölgesel gelişmeye yönelik, önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılması ve gerçekleştirilmesi hakkında bir ön görüşme toplantısı yaptılar. Eğer projeler üretilip, kabul olunursa, güzel şeyler ortaya çıkacaktır.

Akşamda yürüyüşe çıktık, şimdi Fatmagül’ü izleyip sinirlerimiz bozulacağına, şöyle güzel havadan istifade edip, denizin iyot kokusunu ciğerlerimize çekelim dedik. İyi de yaptık, Şevket’in orada çayımızı içtik.Deniz süt liman,tekneler üzerinde kağıttan yapılmış kayıklar gibi duruyordu.Ne duman kokusu vardı,ne rüzgar…Deniz ,mehtap ve biz….Ya siz..?Siz ne yaptınız bu akşam,cumartesi kar İstanbul’dan doğru giriyormuş ülkemize, eğer hala hava güzelse değerlendirin bu sıcakları..

Bak yine aklıma geldi, hayatta 3 şeyin sesi güzelmiş.

1.     Kadın sesi,

2.     Para sesi,

3.     Su sesi…….

Suuuuuuuuuuuuuuuu,şu anda duymak istediğim şey su sesi….

İyi ve sulu geceler)))))Ay sakında muslukları açık unutmayın, bakmışsınız yarın evin içinde yüzüyorsunuz)))))))))Aman Allah korusun, şeytan kulağına kurşun)))

Günün sözü:Her zaman doğruyu söyle,ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın.

Mark Twain

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    sinop gibi bir şehre medeniyet hala gelmediyse doğudaki koyleri duşunemiyorum.istanbul’dada havalar superdi.güneşli bir havanın ertesi günü kar yagıcağını düşünemezdik ama artık dengeler değişti.bugun kar yagıyor.c.tesi gecesi keyfiniz bol olsun.biz yine fatmagüller deydik.arkasındanda türkan a misafir olduk. sevgiler.

  2. blank

    ))))))Biz dün akşam,Fatmagül’ ede ,Türkan’a da gitmedik, dışarıya takıldık.Gelirken bize İstanbul suyundan getir,üstelik kireçsiz)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.