Ne bu hiddet, bu celal….

Aslında gerçek usulde gazeteci gibi davransam beklide başlık, ‘Kavgaya Ramak Kaldı’ olurdu. Ama ben her zaman yapıcılıktan yanayım, kışkırtmaktan değil. Ve her zamanda bunu savunurum. Belki de diyeceksiniz ki sen gazeteci değilsin ki, okunma kaygında yok, ee o zaman istediğini yaz…)))

Şimdi anlatayım efendim, neden böyle bir giriş yaptım.

Bugün Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin genel kurulu vardı, seçim yapıldı. Ben de üyesi olarak, oy kullanmaya gittim tabiki.2  gurup seçimlere katıldığı içinde, üyelerin katılımı çok yoğundu.Halk Eğitim Merkezinin alt ve üst salonu, dışarılar doluydu.Her şey çok güzel başladı, Başkan Gürsel Öz konuşmasını yaptı, raporlar okundu, karşı grubun başkan adayı da konuştu, buraya kadar her şey iyi di.Biz de birkaç  bayan  tam da  2. sırada  oturuyoruz,  arkada da yeni aday olan gruptan, genç bir çocuk varmış, aman  Allaaah birden celallenmez mi((((Ama ne bağırış, tam arkamda. Tüm gazeteci arkadaşlar hücûm etti önümüze, onlar çekimde ben dinlemede ve panikte. En çok korktuğumda kavgadır, bende merkezindeyim, yanında oturan bey, onun başını tuttu, tam şiddet başlamak üzereydi ki, millet ayağa kalkıp yatıştırdı. Sonra da, bir başkası bağırmaya başladı ne ise onu da çevredeki üyeler ağzını kapatıp dışarı çıkardılar ve olay polissiz yatıştı. İşin enteresan tarafı da bu kişiler üye bile değillermiş.((((

Ben gerçekten insanları anlamakta,özelliklede beyleri anlamakta zorluk çekiyorum çoğu zaman.Yaaa ne bu hiddet,bu celâl?????
blankblankblankblankblankblankblankblank

Kardeşim, tamam herkes herkesi sevmek zorunda değil. Herkesle aynı fikirde olmanda mümkün değil, bazı şeyler belki sana ters de gelebilir….

Ama söz hakkın vardır (eğer üyeysen). Söz istersin divan başkanından, adam gibi çıkarsın sahneye,alırsın mikrofonu eline anlatırsın derdini..

Ama yok efendim, burada orman kanunlarını uygulamaya çalışırsan, sustururlar seni..

Ya  biz niye böyle olduk. Aslında bunlar yeni değil ki, biz zaten hep böyleydik.(((

Her akşam izlemiyor muyuz tartışma programlarını, nasıl giriyorlar birbirlerine. Hiddet, bazen şiddete bile dönüşüyor, canlı yayında izlemiştik.

Şimdi benimde bir anım aklıma geldi. Gözde Fm’de (Sinop’ta yerel Radyo) çalıştığım yıllarda belediye başkanlığı seçimleri var, ilçelerden başlayarak açık oturumlar yapıyoruz radyo da. Yine bir gece Ayancık ilçemizin Belediye başkan adayları bir araya geldi, oturumu da ben yönetiyorum.5 ya da 6 aday var. Hepsini tanıttım, başladı konuşmalar. 40-50 dakika sonra, bir ateşlendi konuşmalar, amaaaa oooooo, artık genelden, özele dönmeye başlamıştı ki, hemen programı kesip, müzik verdik. Sonra ortamı yatıştırmaya çalıştık. O bağıran bey beni taraf tutmakla suçladı (ki vallahi öyle bir şey yok) Ortalık sakinleşince tekrar yayına girdik. Tabii teknik arıza yüzünden yayını kesmek zorunda kaldık diye açıklama yapmak zorunda kaldım)))Hem de ne teknik arıza))))
Ne ise ara ara tansiyon yükselse de, durumu kontrol altına aldım. 2,5-3 saat sonra yayın bitti. Hani o eski belediye başkanına bağıran ve özeline bile laf atan bey, önce o eski başkanı öptü ve kendisini çok sevdiğini söyledi gülümseyerek, sonra bana döndü, Nilgün Hanım mükemmel yönettiniz,ne olur Ayancığa da gelip bizim oturumlarımızı siz yönetin demez mi?((((
Aaaa bu nasıl şey dedim gözlerimle. Yaa, daha 2 saat önce beni taraf tutmakla suçlayan, şimdi bana teklif getiriyordu.
İşte o zamandan beri politika beni her zaman ürkütmüştür. Kendime güvenim her zaman vardır, ama sadece bu politika konusunda asla güvenmem. Bana göre değil…
İşte böyleee….Nereden nereye geldik)))
Sinop Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin başkanı, yine Gürsel Öz oldu. Kendisini kutluyor, ekibine ve kendisine başarılar diliyorum.
Sizlere de iyi pazarlaaaaar …..
Not:Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin ilk başkanı, rahmetli Sanayi Saraç’ı da (benim de nikah şahidim olmuştu),rahmetle anıyor,ruhu şâd olsun diyorum…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.