Aşiyan Pazar Yeri…

Sinop’un ana Pazar Yeri, yeniden yapılacağı için, geçici olarak Aşiyan’a taşındı. Daha doğrusu oraya yeni Pazar yeri yapılmıştı, şimdi kullanıma açıldı.Yenisi yapılıp bittiğinde, iki yerinde kullanılacağı, haftada 2 kez kurulan pazarımızın bir gün birin de, bir gün birinde kurulacağı söyleniyor. Bu sabah bir gidip görelim dedik. İlk gün olduğu için pazarcılar daha yeni yerleşiyorlardı. Kapalı alana köyden gelen satıcılar yerleştirilmişti, dışarıda da kamyonla gelenler ve kıyafet satıcıları vardı. Köyden gelen satıcılar, yine sattıkları yiyecekleri yerlere koyarak teşhir ediyorlardı. Kendileri de bu soğukta yerde oturuyor veya altlarına ufacık bir şey koyup, popolarını yerden kesiyorlardı. Güya demişlerdi ki taştan özel yerler yapılacak, hijyen sağlanacak ve kadınlarımız yerden kurtulacaktı.Ama maalesef yine aynı manzarayla karşılaştık. Umarım yenisini yaparken bu durumları göz önünde bulundururlar.

Bu sabah Pazar diye çıktım evden,  saat 18.00 de hala dışarıdaydım. Yine fiyat araştırması yaptım, yatak odamın siparişini verdim. Yatağımı aldım.Epey iş hallettim)))
blankblank

Bu arada kütüphaneye gidip kitap iadesi yaptım,dayanamayıp 2 tane daha ödünç aldım. Bu arada size de haber vereyim.Kütüphanenin çalışma saatleri değişmiş. Ben saat 9.30 da gittiğimde kapalıydı. Yeni saatleri hafta içi, saat 10.00da açılıyor, saat 19.00 da kapanıyor. Hafta sonu da galiba 9.00 da açılıyor, akşam18.00 de kapanıyor. Buradan duyurayım da,sizde sabah gittiğinizde benim gibi kapı önünde kalmayın)))

Yine yoğun ve yorucu bir gündü. Büraz sonra Fatmagül başlayacak, onu izlerken dinlenirim artık.

Haydi iyi akşamlar…Sevgiler Sinop’tan.

Not: Bazı köylerimizden gelen satıcıların tezgahlarda ürünlerini sergilediklerini, şimdi  facebookta belediyenin koyduğu resimlerde  gördüm. Hoşuma gitti. Umarım hepsine bu tezgahlardan sağlanır.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.