Karadenizde Üç Liman-Temmuz, Ağustos, Sinop…

Size  bir türlü kısmet olupta,son okuduğum ‘ Karadeniz’de Üç Liman ‘ Kitabından bahsedememiştim. Malum evde ustalar olunca, telaşeden unuttum. Önceden tarihimizi ilgilendiren kitaplardan fazla okumuyordum, şimdi ise Veda’yı,Umut’u okuduktan ve Muhteşem Yüzyıl dizisini de izlemeye başladıkdan sonra, tarih daha fazla ilgimi çekmeye başladı. Bazıları kızıyor Muhteşem Yüzyıl dizisine ama, ben bu dizinin bir belgesel değil,bir dizi olduğunu düşündüğüm için, hiçte yadırgamıyorum. Aksine savunuyorum bile. Biliyorsunuz dizi başladığından beri,Topkapı Sarayına, akın akın ziyaretçiler gelmeye başladı.’Hürrem’ Kitabı şu anda çok okunan kitaplar arasında.

Bu okuduğum kitapda çok sürükleyici idi.

İnternette konusu şöyle anlatılıyor;
Karadeniz’de Üç Liman: Temmuz, Ağustos ve Sinop
Milli Mücadele’de Bir Destan
Osman Çağlar

Kadıköylü Osman Efendi, Trabzonlu Osman Efendi, Üsküdarlı Ali Reis, Trabzonlu Rıfat Reis, Göreleli Yusuf, Erzincanlı Salih, Rizeli Recep Kâhya, İstanbullu Avram Efendi, Trabzonlu Osman Bey, Üstteğmen Tevetoğlu Dursun Ali ve diğerleri…
kaynak: GeldiK http://www.geldik.com/kitap-ozetleri/10171-karadenizde-uc-liman-yazan-osman-caglar.html
Alemdar kurtarma gemisini, Milli Mücadele’ye katılmak üzere, işgal altındaki İstanbul’dan Karadeniz’e kaçıran sıra neferlerinden birkaçı…
Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son “deniz muharebesi”. Ankara Hükümeti’nin resmen tanınması anlamına gelen bir anlaşmayla sonuçlanan bir destanın öyküsü…
Her satırında bu toprakların ve bu denizlerin ruhunu soluyacağınız, etkileyici bir roman…

Ve yazılanlara harfiyen katılıyorum,birçırpıda okuyup bitiriveriyorsunuz.

Nasıl şartlarda vatanımıza sahip çıkıldığını, hayatlarını ortaya koyup ,nasıl mücadele verilerek bu topraklardan düşmanların kovulduğunu görüp, vatanımıza herzaman kinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorsunuz.

Sinop Kardeniz Yelken Kulübünün  kapı girişinde de, Temmuz- Ağustos,Sinop yazar. Çok merak edip sormuştum ne demek diye ,bu kitabı okuduğumda daha da iyi anladım.

Sizlere tavsiye ediyorum,okuyun. Sinop Rıza Nur Kütüphane’sinde var.Ödünç alıp okuyabilirsiniz.

Şu anda elimde 3kitap var okuduğum. Bitirince size fikrimi yazarım.

Şimdi 3kitap değince şaşırdınız belki)))Birini okuyordum birini tavsiye ettiler,ona başladım,başkası sırayı aldı derken, 3 tane oldu)))

Hemen birini bitirip size anlatacağım.)))

Bu arada epeydir ev telaşımdan dışarı çıkıp arkadaşlarımla buluşamamıştım,en nihayet dün fırsat bulup buluştuk. Çok iyi geldi,arkadaş ilaç gibi birşey.)))İyi ki varlar.Tüm ARKADAŞlarımı seviyorum.İyi ki varsınız.

Şimdilik iyi günler diliyorum.

blankblank

Not;Geçen hafta pazara çıktığımda , pazarçı kadınlarımız çay demliyordu mantızda(doğru yazdım değil mi?Mantız olmalı adı)

Dayanamayıp resmini çektim.Kimbilir ne kadar güzel olmuştur,canım çekti)))))

Arkadaşım mail atmış,MALTIZ olacakmış doğrusu.Teşekkür ederim sayın Çiçeksever)))))

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.