BİR GEYŞAnın ANILARI..ARTHUR GOLDEN..

 

Bir kitap daha bitirdim. Bir Geyşa’nın Anıları…590 sayfa. Sanıyorum 1997 yılında yazılmış,ama ben yeni okudum.

Şimdi nasıl bir kitapdı diyeceksiniz?Nasıldı?…Çok enteresandı.Geyşa’lar hafızamada, hep erkeğine hizmet eden kadın olarak kalmıştır.Hatta günümüzde bazı kadınlarda derler ya ,ben iyi bir geyşayımdır diye…Acaba bunu diyen,  hangi anlam da diyor ki ?)))))

Çok enteresan geldi ve sonunu merak ettiğim içinde,  dün gece 2.30 za kadar oturup okudum ve bitirdim..Ama değdi diye düşünüyorum.Çok enteresan bir yaşantıları var. Kitabın bazı bölümleri beni çok şaşırttı.

Yaaa nasıl anlatsam bilemedim ki.(((Şimdi küçük yaşta ailelerinden koparılıp özel eğitime tabii tutuluyorlar.Dans ,müzik,kültürel konular.Ve bu eğitimi alanlar, erkekleri akşamları çay partilerinde eğlendiriyorlar.Ama o kadar saygılılarki.Şimdi bu konuda şaşırıyorum.Neden mi?Tamam karşısındakide erkek en nihayet.Adamlarla sohbet ediyorlar, onlara çok hoş vakit geçirtiyorlar,dans ediyorlar, çay ikram ediyor içki içiriyorlar.Hepsi bu.Peki adam içkide içiyor,sarhoşta oluyor, öyle bir ortamda neden istismarda bulunmuyor????Yani normalde böyledir de.)))))))Değil mi?En azından Türk Flimlerinde hep öyle olmuştur.)))))

Ne bileyim kafam karıştı.Şimdi bu geyşalar erkeklerin  ayakkabılarını giydiriyor,tuvalete bile giderken onlara eşlik ediyorlar…Ama yüzlerine bakmıyorlar ve hep saygılılar. Belirli yaşa geldiklerinde,mizuage töreniyle çok büyük para karşılığı bekaretlerini  zengin birine verebiliyorlar. Sonra adamın evli veya bekar olması fark etmiyor, danna denilen bir bey, onu koruması altına alıp bütün masraflarını karşılıyor .Tabii geyşada onun isteklerini.EE bu durumda şimdi Geyşa metres olmuyor mu?

Allah Allah bende tutmuşum Geyşa’lığı irdeliyorum.)))))Halbuki maksadım kitabı tanıtmaktı.))))

Kısaca şöyle yazayım. Ailesinden küçük yaşta zorla alınıp, geyşa eğitimi alan bir kızın hayat hikayesi, korkuları, aşkı,giyimi,kuşamı, yaşamı…..

En iyisi siz kütüphaneden bu kitabı alın ve okuyun sonrada görüşlerinizi paylaşırsınız benimle.Ama eminim içinizde birçoğunuzda okumuştur bu kitabı,flimi bile çevrilmiş,çok beğeni almış.Ben şu anda flimi oynasa koşa koşa giderim vallahi..Bundan çıkan sonuç,kitabı tavsiye ediliyorum  okuyabilirsiniz efendiiiiiiiiiiim.)))))))

Hepinize iyi akşamlar….Bol kitap okumalı günler diliyorum..

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.