Küçük Arı…Chris Cleave…

Eğer yüzün hayatın ağır tokatlarıyla şiştiyse, gülümse ve şişman bir adammışsın gibi davran.

Nijerya Atasözü

Nijeryalı bir kız,İngiliz bir kadın…Tesadüfi kesişen yollar. Göçmen bir kızın hikayesi.Farklı bir konu.Akıcı bir dil .336 sayfa.

Birşey söyleyeyim mi.?Güzel bir kitaptı.Ama ön sayfalarında çok tanınmış İngiliz gazetelerinin görüşlerine yer verilmiş.Onları okuduğumda beklentim fazla oldu. Fakat kitap bittiğinde o kadarda değil dedim. Uçurtma Avcıları kitabıyla mukayese edilmiş, ama bence Uçurtma Avcıları daha iyiy di.Çok daha sürükleyiciydi.

Ben de hep böyle olur. Bir film Oskar almıştır veya birçok dalda ödül, bunu bilerek giderim o filme ve inanın bazen anlamam bile.Ama bunun yanında başka bir filmden, büyük keyif alırım.

Nedense kitap hakkında hangi tanıtım yazısını okuduysam aman anlatmayın romanı ,akışı bozulur,keyfi kaçar diyor.Ben de buna saygı gösterip size bahsetmeyeceğim. Okuyabilirsiniz Bir göçmen kızın , İngilterede ki yaşantısı ve İngiliz aile ile aralarında geçen olaylar… ve sonrasında…… Okuyun….Kütüphaneden ödünç  almıştım.Siz de alabilirsiniz.

Şimdi sırada ‘Yabancı Cisim ‘ romanı var. Bakalım o nasıl bir kitapmış, göreceğiz.

Yatmadan birkaç sayfa okumayı alışkanlık haline getirin lütfen.

Bir tiyo daha vereyim size.Eğer kitabı Kütüphaneden alırsanız,2 hafta sonra geri götüreceğiniz için mecburen okuyorsunuz.)))) Ben her gidişimde 2 kitap alıyorum ve bitirip götürüyorum.Ama bunun yanında kendi romanlarım, baş uçu kitabım olarak, komidinimin üstünde duruyor.)))Nasıl olsa benim değip, saklıyorum.)))))

Bu sabah Sinop günlük güneşlik.Camları açtım, evi havalandırdım.Derin derin soludum , tertemiz havayı.İçime  bahar çoşkusu geldi.)))Ama fazlada kendimi alıştırmak istemiyorum ,bakarsın biraz sonra yine değişir.))))

Bugün  Sinop’ta,  Basketbol Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası başlıyor biliyorsunuz. 26 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.Tekrar hatırlatayım dedim.))

Şimdilik sıcak Sinop’um dan , sıcacık sevgilerimi yolluyorum sizlere .Hepinize iyi günler.

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.